Archief: november 2008

Hoe om te gaan met een bedrijfsfusie?

Bron: Recoverychronicles.com

Bij fusies staan bedrijven te weinig stil bij de cultuurverschillen van beide organisaties. Iets waar het personeel op de werkvloer keihard mee geconfronteerd wordt. Mede daardoor mislukt de overgrote meerderheid van fusies en overnames. Hoe zorg je ervoor dat personeel zich binnen de nieuwe organisatie wel thuis voelt?

Lees verder

Hoe word je Zelfstandig Ondernemer?

Hoe word ik ZZP'er? - Bron afbeelding: leics.gov.uk

Een veelgestelde vraag: hoe word ik ZZP-ondernemer? Een ZZP-er of freelancer is een zelfstandig ondernemer die werkt voor eigen rekening en voor meerdere opdrachtgevers. ZZP-ers worden steeds populairder en het aantal mensen dat kiest voor het zelfstandig ondernemerschap is de laatste jaren dan ook sterk groeiende. Voor de mensen die ook als Zelfstandig ondernemer aan de slag willen, maar niet weten waar te beginnen, volgt hier stapsgewijs praktische en bruikbare informatie.
Lees verder

Hoezo de baas verdient te veel?

Verdient de baas nu echt te veel? - Bron afbeelding: img.timeinc.net

Meer dan de helft van de Nederlandse werknemers vindt dat hun baas te veel verdient, zo blijkt uit een artikel op Managementonline. Waarom zij vinden dat hun baas te veel verdient, staat er niet bij. Alhoewel, 22 procent van de werknemers het gooit op het ‘feit’ dat ze vinden dat zij harder werken dan hun baas en denken dat hun baas niet in staat zou zijn om hun werk uit te voeren. Hierbij valt nog enigzins iets voorstellen – ooit een manager in pak als (roep eens wat) monteur onder een auto zien liggen? – Of een ziekenhuisdirecteur die medisch onderzoek verricht op een patiënt? – Waar het op neer komt: een baas moet weer andere dingen goed kunnen – Niet alleen draagt hij of zij een grote verantwoordelijkheid, hij of zij moet generalist zijn. Oftewel van alles wat afweten en zodoende ook betrokkenheid (kunnen) tonen.
Lees verder

Zzp-er behoudt zelfstandigenaftrek

Zelfstandigenaftrek blijft behouden - Bron afbeelding: Companyconsulting.nl

De geplande afschaffing van de zelfstandigenaftrek gaat gelukkig niet door. Staatssecretaris De Jager (Financiën) zal de aftrek volgend jaar gewoon indexeren voor inflatie. De staatssecretaris kreeg flinke kritiek vanuit de Tweede Kamer op zijn voornemen om de zelfstandigenaftrek af te schaffen. De zelfstandigenaftrek bestaat uit een belastingvrij bedrag waardoor kleine zelfstandigen niet al te veel belasting hoeven te betalen over hun eerste vaak zuurverdiende centen.
Lees verder

Angst voor ontslag neemt toe

Angst ontslag neemt toe - Bron: imageshack.us

Ruim een miljoen mensen houden er serieus rekening mee dat zij de komende tijd hun baan kunnen verliezen. Dat aantal is de afgelopen tijd flink gestegen. Maar tegelijkertijd groeit onder werkenden het vertrouwen dat zij eenvoudig ergens anders aan de slag kunnen.

Lees verder

De top 3: waarom bloggers ontslagen worden

Fokke en Sukke hebben 't er maar weer druk mee - Bron: foksuk.nl

Voor de meeste bloggers betekent een blog een podium en een dagboek, waar ze zichzelf kunnen uiten. Aan het bloggen zelf kleven een hoop voordelen, maar een groot nadeel kan zijn dat mensen ontslagen kunnen worden, vanwege de dingen die ze op hun blog neerzetten. Voor de bloggers onder ons Let goed op, want hier komt de top 3 met redenen, waarom ook jouw werkgever jou zou kunnen onstlaan.
Lees verder

Blaas wat stoom af

Een baas zou het goede voorbeeld moeten geven. Ook als hij/zij onder druk staat. Toch hebben voldoende medewerkers te maken met een werkgever die hen soms letterlijk en figuurlijk van alles naar het hoofd smijt. Terecht of onterecht, zaak is om het als werknemer niet persoonlijk op te vatten. Doen medewerkers dat wel – en komen schreeuwtirades regelmatig voor – dan is het wellicht beter op zoek te gaan naar een andere baan.

Lees verder

6 tips: omgaan met verandering

Het enige dat in de zakenwereld altijd hetzelfde blijft is: verandering. Met huidige economische ontwikkelingen, zijn er elke dag nieuwe uitdagingen en mogelijkheden te ontdekken. Om die aan te kunnen grijpen, zou het management van organisaties er goed aan doen zichzelf een spiegel voor te houden. Dat beweert CEO van The Center for Workplace Excellence, Dan Bobinski op Managemenet Issues. Lees verder

Merendeel werkende mannen wil ‘papadag’

Bron afbeelding: mamaenzo.nl

Werkende mannen moeten bij hun baas meer tijd opeisen om aan de opvoeding van de kinderen te besteden. Dat staat dinsdag in het manifest Papa Plus van FNV Jong. Meer dan zes van de tien mannen willen volgens de jongerenafdeling van vakcentrale FNV minder werken en meer aandacht schenken aan hun kroost. Zij kaarten dit echter nauwelijks aan omdat de Nederlandse bedrijfscultuur hier onvoldoende op ingesteld zou zijn.
Lees verder