Archief: december 2008

Kan je favoriete kleur je droombaan bepalen?

Soms zou je willen dat het vinden van de perfecte droombaan (ok die bestaat niet) – de bijna perfecte droombaan dan – net zo simpel was als het rekensommetje één plus één is… Juist, maar zo simpel is het niet. Of toch? Recent onderzoek toont aan dat het toch eenvoudiger en bovendien (roos?)kleuriger zijn dan je denkt.  Aan de hand van je favoriete kleur zou je in staat moeten zijn om een succesvolle carriere uit kunnen stippelen, zo beweert Dewey Sadka, auteur van het boek “The Dewey Color System”.
Lees verder

Naam van postbode Timmer nu echt gezuiverd

De naam van postbode Timmer, die halverwege deze maand ontslagen werd vanwege het feit dat hij Sandd-klanten waarschuwde voor de kvk-nepfactuur, is gezuiverd. Zoals al eerder vermeld op dit blog, heeft postbedrijf Sandd inderdaad een knieval gemaakt en heeft Rick Timmer hiermee gekregen, waar hij naar op zoek was. Zij het wel dat hij hier ‘een prijs voor betaald’. Rick Timmer mag en kan niets meer zeggen over de hele affaire. Kortom, (logischerwijs) is hem hiermee ook de mond gesnoerd.
Lees verder

“Meer dan 1.600 ontslagen per dag in Groot-Brittannië in 2009″

In 2009 dreigen elke dag meer dan 1.600 mensen hun baan te verliezen in Groot-Brittannië. Dat blijkt uit een rapport van het Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD) dat gepubliceerd werd in de Daily Mail. Volgens de Britse beroepsvereniging voor mensen uit de human resources kunnen 600.000 mensen volgend jaar hun werk te verliezen. Het verlies van banen zal doorgaan tot in 2010, aldus de Daily Mail.
Lees verder

Vriendschap met collega’s goed voor je Carrière

Maak vrienden op het werk

Recent onderzoek toont aan dat het hebben van een goede relatie met je collega’s en baas je carrière een flinke boost kan geven. Zo zou vriendschap met collega’s werkgerelateerde stress flink verminderen. Uit research, uitgevoerd door de University of Rochester Medical Center, blijkt dat zowel mannen als vrouwen sneller depri worden, wanneer ze het gevoel hebben op hun werk niet ondersteund te worden op sociaal vlak.
Lees verder

Je toekomst beter begrijpen? Lees Grown Up Digital

De New York Times noemt het ‘een must read voor baby boomers en in principe voor iedereen die geboren is voor 1977′. Ondanks dat ik zelf van de jaren 80 ben, vind ik het een eye-opener. Het is precies zoals auteur Don Tapscott het zegt: “Begrijp je de netgeneratie, dan begrijp je de toekomst.” De toekomst begrijpen, doe ik dan nog niet helemaal, maar het wordt me met dit boek wel een stukje duidelijker  

Bekijk ook dit interview met Don Tapscott:


Lees verder

5 Manieren om productief te zijn tussen kerst en nieuwjaarsdag

Bron afbeelding: trhanna.com

Moet je ook aan de slag tussen kerst en oud & nieuw? Voordeel is: geen file op de weg. Nadeel is: bijna iedereen is vrij, behalve jij. Bovendien is er dan vaak nog weinig te doen ook. Hoe voorkom je dat je duimen zit te draaien achter je bureau? Uiteraard, een beetje rondsurfen op het internet is leuk, maar het geeft meestal toch meer voldoening om productief te zijn. Daarom bij deze 5 manieren waarop je je tijd niet alleen nuttig besteed, maar ook het nieuwe jaar beter kunt beginnen. Zeg, met een schone lei  
Lees verder

Internetgeneratie denkt sneller en concentreert zich beter

Bron afbeelding: howstuffworks.com

De jongere generatie medewerkers in de leeftijd van 18 tot 21 jaar, ook wel de internetgeneratie genoemd, wordt er vaak van beschuldigd te snel afgeleid te zijn en zich niet te kunnen concentreren. Vraag is: is dit ook zo? En hoe doet deze generatie het in vergelijking tot de oudere generatie?

Om dat te onderzoeken, vergeleek het Oxford Future of the Mind instituut medewerkers van 18 tot 21 jaar met de oudere garde, bestaande uit medewerkers van 35 tot 39 jaar. De uitkomst werd gepubliceerd in een rapport ‘Grown up Digital: How the Net Generation is changing Your World’.
Lees verder

Vrouwen met bredere tailles zijn succesvoller

Bron afbeelding: Dailymail.co.uk

Ben je al bezig een lijstje samen te stellen met daarop goede voornemens voor het nieuwe jaar? Is één van die goede voornemens om je lovehandles kwijt te raken? Schrap em dan nu maar alvast van je lijstje, want vrouwen met een bredere taille blijken succesvoller te zijn dan vrouwen met een wespentaille.
Lees verder

Ben jij altijd bereikbaar voor je werkgever?

Vacature TV ging de straat op en stelde de vraag aan voorbijgangers. Hieruit blijkt dat toch best wel een groot aantal van onze Zuiderburen zelfs in zijn/haar vrije tijd bereikbaar is voor de werkgever. Hoe zou dat zitten met de kerstdagen? En hoe zit dat eigenlijk bij jou? Mag en kan jouw werkgever jou altijd bellen? En gebeurt dat ook? Laat hieronder je reactie achter!

Rijk zonder geld

Wat mij betreft is dit dé ‘ultieme kerstgedachte’. In dit item dat gemaakt werd door CBS News gaat het over een dokter die geen salaris verdient. Niet alleen verhuisde hij naar de slechtste buurt, zodat hij de arme medemens kon helpen. Ook verdient hij nauwelijks tot geen salaris met wat hij doet. Prachtig, toch? Waren er maar meer mensen zoals hij… - inclusief mijzelf  -

Lees ook:
- Hoe maak je het verschil? Bekijk documentaire ‘Bridging the Gap’
- Vermeng zaken altijd met plezier