Archief: juni 2009

Werknemers met meer loopbaanrollen zijn succesvoller

Word jij vaak door je collega’s in vertrouwen genomen? Dan bekleed je op die momenten de rol van adviseur. Of het je taak is of niet. Op zich niet verkeerd, want je loopbaantevredenheid wordt groter naarmate je meer van dit soort loopbaanrollen combineert. Zo blijkt uit onderzoek van de Rijksuniversiteit van Groningen.

Lees verder

Het wegwerpgeheugen project

Dit project is zo sympathiek dat ik hier toch even over moest bloggen. Het Disposable Memory project, ofwel het wegwerp(baar) geheugen project is opgezet door een groepje mensen die overal ter wereld wegwerpcamera’s achterlaten op veelal drukke en openbare plekken.

“Mensen pakken ze op, nemen een paar foto’s en geven de camera weer door, waarna de camera uiteindelijk weer geretourneerd wordt aan de eigenaar.”
Het resultaat zien? Kijk/lees snel verder…

Lees verder

Win nu het boek ‘Beyond the crisis’

Wil je weten wat de (financiële) toekomst voor ons in petto heeft? Of we onze centen nog kunnen investeren of niet? Wat de beste manieren zijn om de crisis te overleven? Dan moet je zeker aan deze prijsvraag meedoen. Hiermee maak je kans op het boek Beyond the crisis van Adjiedj Bakas, Trendwatcher van het jaar 2009 en Zwarte zakenman van het jaar 2008.
Lees verder

Waar is Huibert Boumeester ?

Het lijkt nu al een scenario van ‘Inspector Morse’, maar het is staalharde werkelijkheid. Sinds afgelopen maandag is oud ABN AMRO-topman Huibert Boumeester spoorloos………..

Lees verder

Wie erft de centjes van Michael Jackson?

Dit is natuurlijk een niet zo keurige vraag. Ik heb altijd geleerd dat je daar niet over spreekt als de overledene nog boven de grond staat. Maar bij iemand met de afmetingen van Michael Jackson is dat natuurlijk een regel waar men zich niet aan houdt………

Lees verder

Van kralen, borsten en business (korte docu)

Made in China volgt het spoor van glimmende kralen vanuit de fabriek in China tot enkele onwetende feestgangers in New Orleans die de kralen om hun nek dragen tijdens het befaamde Mardigrass festival. Waar ze vandaan komen? Hoe ze gemaakt zijn? Het kan de meeste mensen over et algemeen weinig shelen… Wanneer ze et dan wel weten, is de reactie er een van afschuw.

Deze korte docu is - wat mij betreft - een pronkstukje. Mooi gemaakt en een aanrader dus.
Lees verder

Dankjewel recessie?

De recessie leert veel mensen hoe te leven van minder… In onderstaande korte repo nemen de makers een kijkje in Argentinië, waar mensen het altijd al met weinig moeten rooien. Erg inspirerend. Kijken dus!

Vanavond massaal Michael Jackson – moonwalken

De moonwalk, die voordat Michael Jackson in 1983 er de wereld door naar adem deed happen, heeft vele vaders.

De grote Franse mimekunstenaar Marcel Marceau (zie feauteau) liep al tegen de wind in en inspireerde naar diens zeggen Michael Jackson. Er bestaan filmopnamen van de pas, die toen nog back-slide heette, van de Amerikaanse tapdanser Bill Bailey, uit 1943. De dansgroep The Electric Boogaloos, oervaders van de electric boogie, deed aan moonwalks en in de videoclip bij het Talking Heads-nummer Crosseyed And Painless, uit 1981, zit een moonwalkje.

Lees verder