Archief: september 2010

Verdeeldheid over nieuwe werken

Uit onderzoek van Unique onder 522 respondenten is gebleken dat 54% van de Nederlandse werknemers graag flexibel wil werken. 42 % denkt zijn werk op ieder tijdstip en op iedere locatie te kunnen uitvoeren.

Lees verder

Carrièreswitch goed voor werklust

Het maken van een carrièreswitch, mits niet te impulsief en realistisch uitgevoerd, maakt een werknemer werklustiger en meer bevlogen. Dat stelt arbeidspsycholoog Jolet Plomp, auteur van onder andere ‘Hoe werk werkt’. Bekijk het filmpje waarin een switcher haar verhaal doet.

Lees verder

Slecht gefaciliteerde thuiswerker gevoelig voor burn-out

Uit onderzoek van Dr. Pascale Peters van de Radboud Universiteit blijkt dat werknemers die flexibel werken voor een gezonde balans tussen werk en privé moeten zorgen. Doen zij dit niet dan is er de kans op een burn-out. Om die balans optimaal te houden is het volgens Peters onder meer van groot belang dat een thuiswerker ervoor zorgt dat deze goed gefaciliteerd is.

Lees verder

Flexibele werker kan langer door

Flexibel werken, ook wel het nieuwe werken genoemd, is een oplossing voor het toekomstige tekort aan arbeidskracht in Nederland. Werknemers en werkgevers zijn zich echter nog lang niet genoeg bewust van de acties die zij moeten ondernemen om gezond door te kunnen blijven werken tot en met hun 67e. Dat stelt prof. dr. Joop Schippers hoogleraar arbeid en emancipatieeconomie aan de Universiteit Utrecht.

Lees verder

Sollicitatietips van Nobiles

De eerste indruk bij solliciteren is goud waard. Wat moet je vooral niet doen? Maar wat dan wel? Nobiles heeft twee jaar geleden een leuk filmpje gemaakt.

Lees verder

Randstad ziet Abraham

Gisteren vierde Randstad haar vijftigste verjaardag. In Amstelveen, waar de uitzendorganisatie haar eerste naam aan ontleende, zijn vandaag twee van de langst werkende uitzendkrachten in het zonnetje gezet. Annet Smeele en Marco van Rutten werken respectievelijk 25 en 20 jaar als uitzendkracht voor Randstad.

Lees verder

Droom je van fashioncarrière?

Woensdag 6 oktober organiseert FashionUnited de vijfde editie van ‘Work in Fashion’, de carrièrebeurs voor de mode. Dit jaarlijkse evenement helpt fashion professionals hun loopbaan te optimaliseren en direct in contact te komen met modebedrijven uit zowel wholesale als retail.

Lees verder

Nederlandse vrouwen aan de top

Benieuwd naar het aantal vrouwen in Nederlandse boardrooms? Mijntje Lückerath-Rovers publiceert jaarlijks het aantal vrouwen in Raden van Bestuur en Raden van Commissarissen van alle Nederlandse beursondernemingen.

Lees verder

Vrouw goede baas?

In Noorwegen testen ze dat. De Noorse wet verplicht bedrijven namelijk om meer vrouwen in de top te benomen. Volgens hoogleraar economische theorie en economisch beleid Esther-Mirjam Sent heeft dit een positief effect.

Lees verder

Nieuwe werken big business

Het nieuwe werken is het op dit moment helemaal. Maar waar moet je beginnen? Vorige week heeft Volkskrant Banen een aantal ‘nieuwe deskundigen’ aan het woord gelaten. Zij geven adviezen en vertellen over wat ze doen.

Lees verder