CROCS & UGGS: Doe het niet !

Er zijn van die kledingstukken, tassen, schoenen en andere acesoires die je maar beter in de kast kunt laten als je naar je werk gaat. Weten wat je absoluut niet moet aantrekken, wil je eruit zien als een pro? Lees deze 10 stijl-don’ts.
 
1. Crocs
In feite zou je die dingen gewoon nooit moeten dragen, omdat ze zo oerlelijk zijn, maar ok… Dat is mijn mening. Buiten dat, hoe comfortabel ze ook mogen zijn, ze zijn voor thuis, op het strand, voor je kinderen, etc. Niet voor op kantoor dus. Ook niet in je favo kleurtje.

Uitzondering; werk je in het ziekenhuis? Dan kan het nog, maar anders?

2. Uggs
Kom je ooit op pantoffels naar je werk? Nee? Trek dan liever ook geen uggs aan. Zelfs al is het zo koud dat je tenen eraf vriezen (wat met de zomer erg onwaarschijnlijk is), ben je verkouden en wil je je warme uggs aantrekken. Niet doen dus; het ziet er niet professioneel uit.

Uitzondering: als je werkt op het platteland, kunnen deze dingen best handig zijn. Alhoewel, groene regenlaarzen zijn dan misschien nog wat praktischer.

3. Heuptasjes
Eigenlijk valt daar ook weinig over te zeggen. Misschien handig in een wereldstad als Barcelona, waar de straatdiefjes je op elke hoek je tas kunnen jatten, maar erg modebewust is het niet. Je bent niet op vakantie in 1983.

Uitzondering; je bent een ‘professioneel’ wielrenner of de 60 gepaseerd…

4. Roesels
Ja, je weet wel. Die dingen die je vroeger om je staart deed. Net als linten, of een plastic haarband, je moet het gewoon niet dragen. Doe dan liever een elastiek, haarspeldjes (niet van die kinderachtige gekleurde dingen) of een sjaal in je haar. Of steek het op, als dat je staat. Dat staat vaak nog professioneel ook.

Uitzondering: Cheerleaders.

5. Sportkleding
Nee, nee, nee. Dat doe je niet. Ze zijn om te sporten, thuis lekker op de bank te hangen, maar niet om aan te doen naar het werk. Draag je toch een joggingbroek en sweatshirt, weet dan wel dat je uitstraalt: “Ik ben lui! Ontsla me alsjeblieft!”

Zelfs mensen die in de sportschool werken, hebben vaak geen sweatshirt aan, dus dat zou jij ook niet moeten doen.

Uitzondering; als je thuiswerkt.

Extra tip: voel je je miserabel probeer je dan zoveel mogelijk op te tutten. Dat voel je je beter over jezelf dan in je comfortabele sweatshirt.

6. Bling, bling, bling-leggings
Leggings ok, maar dan wel ergens onder. Zelf al het je et beste figuur van het bedrijf… het heeft geen nut om je collega’s/ baas alle contouren van je kont te showen. Tenzij dat je doel is uiteraard… Wat je helemaal nooit moet doen is zo’n yoga-broek aantrekken, zo eentje die aan alle kanten glimt en blinkt, dat het van verre al ziet aankomen.

Uitzondering; geen, zelfs als je Yoga geeft, leidt deze broek wel erg af.

7. De leren broek
Een leren broek is prima als je richting kantoor vertrekt met een motor, maar dan moet ie wel zo snel mogelijk vervangen worden als je eenmaal op kantoor aankomt. Leer straalt geen professionaliteit uit, maar rock’n roll. Professioneel is anders.

Uitzondering; als je bij de hells angels zit.

 

8. Tatoos op je gezicht
Gewoon, omdat het niet kan.

Uitzondering; als je in een tatoo shop werkt of Mike Tyson heet.

 

 
9.  kleding met een boodschap
Kijk, dat jij nou ‘s werelds beste mama bent of een Italiaanse prinses, het is best allemaal, maar dat hoeft je baas niet te zien. Hoe schattig, leuk, goed of kloppend een booschap op een t-shirt is, beter is het die boodschap (met het t-shirt) thuis te laten. Zie ook nr. 5. Sweatshirt met boodschap; dubbel zo erg natuurlijk.

Uitzondering; thuisblijfmoeders (ook een baan)

10. Te sexy kleding
Ook al ben je een langbenig schoonheid, dan nog is’t niet goed om te veel huid te laten zien. Een slipje of string die boven je kleding uitsteekt? Not done! Teveel decollete? Borsten die er bijna uitvallen dus? Kan niet door de beugel. Draag bij voorkeur panties, trek nooit slippertjes aan en hou jezelf gewoon redelijkerwijs bedekt. Accentuerende kleding, prima, maar te strak is ook niet goed.

Uitzondering: beach boys/ girls, strippers en hoeren.

Nog meer stijldont’s lezen? Surf naar: adminsecret.com (engelstalig)

Wil je juist weten hoe je je wel moet kleden? Lees dan:
- Hoe je niet uit te zien als een bankier?
- Voorkom dat je bijna ‘weggedrukt’ wordt zoals Hollie Steel in BGT - Ook op de werkvloer wordt je afgerekend op je uiterlijk.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>