Breng meer leven in de tent!

Door Clara Verheul – Dat de inrichting van veel kantoren weinig tot de verbeelding spreekt, is allang geen nieuws meer. Er worden grijze of witte tinten voor de muren gebruikt en de vloerbedekking is niet uitgekozen vanwege de mooie kleur. Soms bestaan ruimtes uit samengepakte kantooreilanden zonder goede afscheiding, zodat je ieder woord van je collega’s telefoongesprek verstaat….

Niet handig dus, maar hoe zorg je er nu voor als werkgever dat je een stimulerende werkomgeving creëert? En wat kun je er als medewerker aan doen om je baas zo ver te krijgen?

Gelukkig wordt er niet overal bezuinigd op het uiterlijk van de werkplek. Zo kun je bij Google op de gang de fiets pakken en lopen er honden en katten rond. Bij Red Bull in Londen kan je met de glijbaan naar een onderliggende verdieping. Dat maakt het kind in iedere werknemer los; lekker creatief! En bij Pixar zijn kantoren gevestigd in pittoreske hutjes binnen het gebouw.

Voor het doorvoeren van dit soort faciliteiten heb je toestemming nodig van de baas. Mocht dit niet mogelijk zijn bij jou op kantoor, denk dan eens aan de volgende maatregelen: Onderzoek heeft uitgewezen dat planten de productiviteit aanzienlijk verhogen. Ook kunnen kleuren in het kantoor een bepaalde sfeer scheppen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om bij Meeting Moods in Utrecht te vergaderen in een speciaal ingerichte ruimte om zo de juiste stemming te creëren. Er wordt daarbij gebruik gemaakt van kleur, muziek en geur. Gebruikers geven aan dat deze effecten het vergaderdoel ten goede komt. Rood wordt gebruikt om aanwezigen te activeren en besluitvaardigheid te stimuleren. Geel is weer bevorderend voor de binding tussen mensen en creëert een gezellige sfeer.

Tijd dus om je werkplek te pimpen voor een beter werkresultaat. Over het algemeen geldt voor werkplekken dat niet al te felle kleuren gebruikt moeten worden, anders kan dit gaan irriteren. Aparte kantooraccessoires kunnen de beleving van je werkplek ook positief beïnvloeden. Denk aan een stoere prullenbak of een aquarium voor op de archiefkast.

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Breng meer leven in de tent!

  1. Pingback: Meer leven in de tent? Dat doe je zo | Carriere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>