Seksverzoekjes, het zou verboden moeten worden…

Dat vindt tenminste NU’91, de beroepsorganisatie voor verpleegkundigen en verzorgenden. Verpleegstertjes en broeders moeten volgens de organisatie beschermd worden tegen seksverzoekjes van patiënten…

Logisch! Seksuele handelingen zitten niet voor niets NIET in het takenpakket van een verpleegkundige, daar heb je de dames/ heren van lichte zeden voor… Wil een patiënt seksuele bevrediging dan doet hij/ zij dat toch zelf of laat hij/zij iemand komen? Het meest bizarre is dat er verpleegkundigen zijn die de verzoeken inwilligen. Waarom? Ben je verpleger of hoer? (In de hoererij verdien je beter.)

Een teken aan de wand dat de (seksuele) moraal in Nederland flink is ingezakt. Zie ook de reacties op het Telegraaf-artikel (waar dit over gaat). Blijkbaar moet het allemaal maar normaal gevonden worden. In een van de reacties wordt een verpleegkundige die de seksverzoekjes inwilligt zelfs als “echte zorg professional gezien. Hoe krom denk je dan?

Uiteraard hebben patiënten seksuele behoeften en daar is niets mis mee, maar om die te ‘botvieren’ op verpleegkundigen, zeker als die daar zelf geen trek in hebben? Ik vind het (als een van de weinigen dan) maar vreemd.

Volgens NU’91 gaat het met name om ‘stil leed’ en is het goed dat de bal aan het rollen werd gebracht door een studente-verpleegkundige, wiens collega’s aangaven regelmatig seksverzoekjes in te willigen. Hierop trok de studente aan de alarmbel en schakelde de politie, het bemiddelingsbureau en NU’91 in….

De zorgbond heeft al jaren (anonieme) signalen opgepikt, maar kan/ gaat er nu eindelijk echt wat mee doen! Gelukkig, want – zoals de bond zelf aangeeft – seksuele handelingen kunnen nooit onderdeel zijn van het takenpakket van verzorgenden en verpleegkundigen. Zij zijn er om over onze gezondheid te waken, mensen. Niet om de seksuele behoeften te bevredigen.

Bron: Telegraaf.nl

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>