Laaggeschoold? Helaas, afgeschreven!

Ben je laaggeschoold en op zoek naar werk? Helaas, voor de komende jaren moet je nog ff zonder doen…..

Volgens de Raad voor Werk en Inkomen (RWI) is het met name voor mensen met een lagere opleiding zeer lastig om aan de bak te komen. Er mag dan meer werkgelegenheid komen en de werkloosheid mag dan langzamerhand afnemen, voor jou als VMBO’er zit het er ff niet in.

Jammer, maar helaas…….?

Volgens de RWI niet. Je mot maar gewoon meer diploma’s halen. Ahum, maar waarom had je die ook al weer niet? A. Onvermogen. B. Je had een hekel aan de schoolbanken.

Wat het antwoord ook is, RWI heeft er maling aan. Verdere doorscholing bevordert de instroming. Dus dat zou dan volgens RWI het probleem dat langzamerhand groeit aan de onderkant van de samenleving moeten oplossen. Jaja.

Dus, moet er geld tegenaan worden gegooid. (We hebben toch genoeg…) Geld in opleidingen, die je als laaggeschoolde toch niet wilt of kunt volgen en geld in Melkert-baantjes: arbeidsplaatsbehoud. Baantjes creëren om mensen aan het werk te houden, zeg maar.

Ben benieuwd of deze Raad nog meer briljante ideeën heeft. We wachten af….

Bron: Volkskrant.nl

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>