Kantoorhumor op zijn flauwst: 1 april

Vrijdag is het weer 1 april en dat betekent dat het tijd is voor flauwe grappen en grollen op het werk. Naar aanleiding van de poll: Ga jij op 1 April een kantoorgrap uithalen? leek het me een goed plan om een aantal blogposts te wijden aan kantoorhumor en grappen die je met collega’s (natuurlijk ook toepasbaar op familie en vrienden) kunt uithalen. Hier enkele “onschuldige” mogelijkheden die je op je slachtoffers kunt loslaten laten: 

1. Laat een telefoonnotitie liggen bij je collega met het verzoek meneer Gijs terug te bellen met daarbij het telefoonnummer…van de Efteling. Of meneer De Leeuw en het telefoonnummer van de dichtstbijzijnde dierentuin doet het ook altijd goed.

2. Zet op intranet, dat het bedrijf een nieuwe apparaat heeft aangeschaft om toetsenborden te ontsmetten. Geïnteresseerden kunnen met hun toetsenbord naar een locatie in het bedrijf gaan. Daar hang je een bord met ’1 april’ op.

3. Plak een klein papiertje over het rode lampje onder de computermuis, dan doet hij het niet. Voordat ze daar achter zijn…

4. Een briefje met ‘buiten dienst’ op de liftdeur hangen doet het altijd goed, kan iedereen met de trap. Of juist ‘pas geverfd’ op een trap gehangen en om de 2 treden links en rechts een papier leggen waar de mensen hun voeten kunnen zetten zodat ze met rare sprongen de trap op moeten klimmen.

5. Wegens toenemende diefstal van pennen, printpapier en toiletrollen kondig je aan dat bij het verlaten van het pand iedereen een tascontrole krijgt. Zet je bij de uitgang een brede bodybuilder neer. Levert altijd een hoop rumoer op.

6. Stuur een mail rond dat de arbeidsinspectie ‘s middags komt controleren en of iedereen zijn werkplek kraakhelder wil opruimen. Als die inspecteur niet komt, is wel het hele bedrijf opgeruimd.

7. Meld dat vanwege de kredietcrisis de prijzen van het bedrijfsrestaurant met onmiddellijke ingang zijn verdubbeld. Iedereen in rep en roer en tijdens lunchtijd blijkt er niets veranderd te zijn.

8. Stuur een mail rond dat iedereen om half twaalf moet uitloggen omdat het computersysteem een harde re-boot nodig heeft. Als iedereen vijf minuten later weer inlogt laat je ’1 april’ in het scherm verschijnen.

9. Meld dat ter opbeuring voor de kredietcrisis en vanwege het onverwacht mooie weer, rond de lunchpauze een ijscokar voor de deur staat waar iedereen een gratis ijsje van de baas krijgt.

10. Vanwege de kredietcrisis moet er bezuinigd worden. Of iedereen zijn mobiele telefoon van de zaak vanmiddag wil inleveren bij de personeelsadministratie. Inleveren van de sleutel van de leaseauto doet het natuurlijk ook goed.

Heb jij nog meer suggesties, laat ze dan achter in reactie op dit artikel.

Heb jij nog meer suggesties, laat ze dan achter in reactie op dit artikel.

Bron: Plezieropjewerk.nl

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kantoorhumor op zijn flauwst: 1 april

  1. Personeelsadministratie

    Zeg tegen je personeeladministratie dat de personeeladministratie wordt uitbesteedt en dat hij/zij daarom zijn baan gaat verliezen. Kijk dan maar eens naar de reactie op zijn/haar gezicht

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>