Werk + plezier + succes = werkbare formule

Werk, plezier en succes kunnen heel goed hand in hand gaan. Uit onderzoek blijkt dat 78 procent van de werknemers ontevreden is over hun huidige baan. De mogelijkheden om daadwerkelijk een nieuwe start te maken lijken echter niet voor iedereen zichtbaar. Hoe komt het dat zoveel mensen ongelukkig blijven en dit niet effectief kunnen veranderen?

Wat we nu meemaken in Nederland is niet minder dan een revolutie op het gebied van werk.  Men vindt het niet genoeg om geld te verdienen om de huur te betalen, maar wil dat het leven om meer draait. Niet voor niets zijn er in 2010 zeventien procent meer bedrijven gestart dan in 2009. Ondernemer John Williams laat in zijn nieuwe boek ‘Freestyle werken, fulltime plezier’ zien, dat door deze revolutie werk, plezier en succes hand in hand horen te gaan. 

Tien geheimen
‘Freestyle werken, fulltime plezier’, dat afgelopen week onder imprint van Academic Service is verschenen, beschrijft aan de hand van tien geheimen hoe men geld kan verdienen door te doen wat ze echt leuk vinden. Het boek laat stapsgewijs zien hoe u freestyle werken kunt uitproberen, zonder meteen uw huidige baan op te geven. 

21 mythen over werk
De oorzaken waarom zoveel werknemers ontevreden en ongelukkig blijven zijn heel uiteenlopend. John Williams heeft de afgelopen vijf jaar met honderden Freestyle werken cliënten gewerkt en keer op keer stuitte hij op dezelfde misvattingen die mensen ervan weerhouden te doen wat ze echt willen. Deze misvattingen heeft hij teruggebracht tot 21 mythen. 
De top vijf waarom-we-ongelukkig-blijven mythen:
1. Het is veiliger om een baan te hebben, dan om eigen baas te zijn
2. Ik zou wel gek zijn om in het huidige economische klimaat voor mezelf te beginnen
3. Ik kan pas beginnen als ik precies weet waar ik naartoe wil
4. Zonder een langdurige, kostbare opleiding kan ik niet doen wat ik wil
5. Ik heb een origineel idee nodig om een eigen bedrijf te kunnen beginnen 

Gas geven
“Als u alle werkmythen waarin u nu nog gelooft leert los te laten, komt u vanzelf in beweging,” licht Williams toe. “U zult nog wel zelf gas moeten geven om op te stijgen en van uw hobby uw werk te maken, of uw huidige baan naar uw hand te zetten.”

Bron: Managersonline

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>