Inspiratie: 175 droombanen in 365 dagen

Op 11 april is ‘Doejedroombaan’ gestart. De 34-jarige initiator Joost Veldman gaat dan een jaar lang 175 droombanen doen. 175 banen die door mensen zelf als hun droombaan worden beschouwd. Van doventolk tot cabaretier, van autocoureur tot regisseur. Als symbolische aftrap van het project ontving minister Henk Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid het eerste ‘Doejedroombaan’ t-shirt.

Uit onderzoek blijkt dat de meeste Nederlanders hun huidige werk niet als hun droombaan beschouwen. En vaak ook overwegen ander werk te zoeken. “Ik wil anderen met mijn project inspireren op zoek te gaan naar hun droombaan óf hun huidige baan om te vormen tot droombaan. Door met 175 mensen mee te lopen die hun droombaan doen, hoop ik meer inzicht te krijgen in de motivatie, drijfveren en passies van deze mensen en waarom zij hun baan een droombaan vinden.” aldus Joost Veldman.

Joost vraagt met dit project ook aandacht voor het werk van War Child, in het bijzonder het project Building Skills in Noord-Oeganda. Jongeren leden daar ruim 20 jaar onder het conflict tussen de rebellen en het regeringsleger. Veel jongeren zijn als gevolg van de oorlog niet of nauwelijks naar school gegaan. Zij kunnen vaak niet lezen en schrijven, hebben nooit een vak geleerd en zijn werkloos. Dat leidt tot frustraties en veel jongeren hebben daardoor weinig vertrouwen in zichzelf en de toekomst. Met het project Building Skills krijgen jongeren de mogelijkheid een vak te leren zoals bijenhouder, motorreparateur of lasser en sociale vaardigheden te ontwikkelen. Gaandeweg krijgen ze zo meer zelfvertrouwen en hoop op een goede toekomst met een (droom)baan!

De komende weken is Joost onder andere boswachter, bierbrouwer, binnenhuisarchitect en gitaarbouwer. De avonturen zijn te volgen op www.doejedroombaan.nl, Twitter (www.twitter.com/doejedroombaan) en Facebook (www.facebook.com/doejedroombaan).

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>