Cees populairste naam in Nederland

In het kader van opvallend onderzoek: De namen Peter en Deborah blijken het meeste succes te hebben in het zakenleven. Dat blijkt uit onderzoek door zakelijke netwerksite LinkedIn. Wat heb je aan deze informatie? Niet veel maar leuk om te weten is het inderdaad. Maar zeg nu eerlijk…zou jij de naam van je kind aanpassen / baseren op / aan het carrièrepad dat hij / zij wellicht gaat volgen?

LinkedIn bekeek hiervoor de voornamen en cv’s van 100 miljoen zakelijke professionals die op de site geregistreerd zijn. Specialisten onderzochten de correlatie tussen voornamen en hun huidige baan en werkverleden. Bij de mannelijke CEO’s blijken achtereenvolgens Peter, Bob, Jack, Bruce en Fred het vaakst voor te komen. Bij de vrouwelijke algemeen directeuren komen Deborah, Sally, Debra, Cynthia en Caroly het meest voor.

‘Cees’

Deze namen blijken het populairst als er wereldwijd gekeken wordt. Per land blijken andere namen beter te scoren. Zo zijn er in Australië veel CEO’s met de naam Bruce, in Spanje is dat Xavier en in Duitsland komt Wolfgang zeer vaak voor onder directeuren. In Nederland blijkt de populairste CEO-naam Cees te zijn.

Beroepsgroep

Elke beroepsgroep blijkt andere populaire voornamen te kennen.

  • Zo zijn in de salesbranche vier-letterige voornamen, zoals Chip, Todd en Trey, het meest voorkomend.
  • In het restaurantwezen ziet LinkedIn juist langere en vaak Franse namen, zoals Thierry, Philippe en Laurent.
  • In de techniek blijkt de populairste naam Rajesh, gevolgd door Jeremy en Andrew.
  • Succesvolle sporters heten volgens het LinkedIn onderzoek het vaakst Ryan, Matt, Jessica, Matthew of Jason.

Bron: Nu.nl / Monique van Loon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>