Chagrijnige medewerker kost geld

Waarom steekt een bedrijf veel geld / tijd in bedrijfsuitjes, kerstpakketten, bedrijfsfitness etc. ? Werknemers die met tegenzin hun werk uitvoeren, zijn een enorme schadepost voor de Nederlandse schatkist. Dat verlies loopt met name in het midden- en kleinbedrijf erg op blijkt uit onderzoek van verzekeraar Centraal Beheer en adviesbureau &Samhoud. Het MKB verliest jaarlijks hierdoor 15 miljard euro. Hoe zit dat bij het bedrijf waar jij werkt? En wordt het niet eens tijd om weer wat leuks te doen?

 

Vaker ziek

Medewerkers die chagrijnig en ontevreden zijn, zijn vaker ziek, minder gemotiveerd en brengt voor de baas minder geld in het laatje blijkt uit de studie. En dit heeft ook weer invloed op de belastinginkomsten. Vooral in de ict, de zorg en bij de overheid blijkt de onvrede te groeien.

Arbeidsproductiviteit

Wanneer medewerkers het niet naar hun zin hebben, beïnvloedt dat de arbeidsproductiviteit. Met als gevolg een dalende omzet, winst en uiteindelijk lagere belastinginkomsten. &Samhoud adviseert werkgevers en werknemers om ontevredenheid aan te kaarten en op te pakken. Uiteindelijk heeft niemand hier baat bij. 

Bron: De Telegraaf

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>