Flirten op de werkvloer

Relaties op de werkvloer lopen in het algemeen vaak uit op een ramp. Vooral indirect betrokken collega’s zien de bui al hangen. Maar dat filrten, daten plaatsvindt op de werkvloer is geen geheim. Maar hoe? Onschuldige blikken, post-its, kerstborrels of ook via de zakelijke mail (in de baas zijn tijd)? Ruim één op de tien (11 procent) werknemers gebruikt de zakelijke mailbox om flirterige berichtjes te sturen naar collega’s. Dat blijkt uit onderzoek van het Britse bedrijf Lightning Tools onder 1283 werknemers met een zakelijk mailadres.

Uit dit onderzoek blijkt dat een derde van de werknemers hun werk-mail voor verschillende persoonlijke zaken gebruikt. 48 procent roddelt graag via de zakelijke mail, 41 procent gebruikt het om grappige dingen door te sturen. Zeventien procent van de ondervraagden gaf toe via hun zakelijke mailaccount privéafspraken te maken die buiten kantoor plaatsvinden.

Acceptabel

Volgens Brett Lonsdale, oprichter van Lightning Tools, zijn slechts sommige niet-werkgerelateerde zaken aanvaardbaar om te sturen, zo schrijft BizReport. “Hoewel ik niet adviseer bedrijfsmailboxen ten onrechte te gebruiken, denk ik dat het acceptabel is om deze bijvoorbeeld in te zetten bij het organiseren van sociale evenementen. Mits dit niet tegen de bedrijfsregels is”, aldus Lonsdale.

Bron: Nu.nl / Monique van Loon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>