Lekker bezig zijn… ook op vakantie

Afgelopen week kwam ik onderstaande artikel met de titel: “Niksen op vakantie is uit” tegen. Persoonlijk ben ik niet zo van de vakanties, vrije dagen (en weekenden)… een beetje workaholic zeg maar. Maar is het eindelijk tijd voor “rest en relaxation” dan neem ik het er ook van!  Schijnbaar zijn de: ‘niks-doen-vakanties’, cruises voor senioren en appartementencomplexen zijn dit jaar uit. Rondreizen, activiteiten, op de bonnefooi en luxe all-in resorts zijn in 2011 de sleutelwoorden. Die trends signaleert de ANWB in zijn dinsdag verschenen zomerprognose.

De Nederlander wil betaalbaar op vakantie, maar vooral ook genieten van luxe en comfort. Deze zomer gaan 11,5 miljoen Nederlanders een week of langer weg, van wie er 3,3 miljoen in eigen land blijven. Frankrijk is van de buitenlandse bestemmingen nog steeds favoriet, maar ook Turkije en Spanje zijn in trek. Grootste dalers dit jaar zijn Tsjechië en Kroatië.

 

Verre bestemming

Ongeveer 730.000 Nederlanders gaan naar een verre bestemming, zoals de Verenigde Staten en Indonesië. Dat zijn er 100.000 minder dan vorig jaar. Kamperen blijft favoriet voor bijna 3,7 miljoen Nederlanders. Zo’n 2,6 miljoen trekken erop uit naar buitenlandse campings, vooral in Frankrijk.

Verder signaleert de ANWB dat cruisen voor alle leeftijden steeds populairder wordt. Ook op de camping zet de hang naar luxe en comfort verder door.

Bron: ANP

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>