Zo kan het ook: Twitteren voor een studiebeurs

Een gereserveerde parkeerplek voor een Foursquare Mayor…Een leuke beloning en handig ingezette marketingtool. Maar in het kan natuurlijk altijd groter!  De universiteit in de Amerikaanse plaats Iowa geeft een studiebeurs aan de kandidaat die het beste kan twitteren. In een tweet kunnen de kandidaten hun motivatie kwijt waarom zij geschikt zijn voor een studie aan deze universiteit. De winnaar krijgt een studiebeurs voor de Master of Business ter waarde van 37.240 dollar (26.170 euro).

De universiteit voegt tweets toe aan het toelatingsproces omdat sociale media steeds belangrijker wordt in de bedrijfscommunicatie. Vorig jaar deden ruim 300 kandidaten een poging om de studiebeurs te winnen. Destijds mochten ze nog 800 woorden gebruiken om hun motivatie toe te lichten. De tweets kunnen tot 28 juli ingezonden worden, 1 augustus volgt de uitslag.

Bron: Nationale Onderwijsgids

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>