Duidelijke carrièredoelstelling verhoogt kans op werk

Door de moeilijke economische omstandigheden en de problemen op de  arbeidsmarkt is het bijzonder moeilijk om als jonge werknemer een  duurzame carrière op te bouwen. Toch blijken een groep jonge  arbeidskrachten specifieke karaktereigenschappen te beschikken om  moeilijke economische periodes beter op te vangen dan hun  generatiegenoten. Dat is de conclusie van een onderzoek aan de  University of Minnesota. Belangrijk zijn volgens de onderzoekers  duidelijke doelstellingen op het gebied van opleiding en carrière en de  manier waarop naar vacatures wordt gezocht.

“De economische  ontwikkelingen in Europa en de Verenigde Staten hebben bijzonder zware  gevolgen gehad voor jongere werknemers,” merkt Jeylan Mortimer,  professor sociologie aan de University of Minnesota, op in het magazine  Fortune. “Deze groep wordt geconfronteerd met een hoog niveau van  werkloosheid, wat een nefaste impact heeft voor hun verdere carrière.  Toch blijken sommige jongere werknemers minder getroffen te worden door  deze negatieve omstandigheden dan anderen.”

Daarbij spelen onder  meer de industriële sector en de regio een rol, maar ook de  persoonlijkheid van de werknemer heeft volgens Mortimer een belangrijke  impact. “Jonge werknemers die hogere carrière-doelstellingen hebben  gesteld en een duidelijk beeld hebben over de uitbouw van hun carrière,  bleken tijdens de economische crisis meer kans te hebben om een baan te  vinden en ook een hoger loon te bedingen. Leeftijdsgenoten met vagere  carrière-doelstellingen bleken er minder goed in te slagen om aan de  gevolgen van de economische crisis te ontsnappen.” (MH)

Bron: Express.be

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>