Meldpunt SOS Vakmanschap

Minister Van Bijsterveldt heeft op 19 september het Meldpunt SOS Vakmanschap geopend. Dit is het loket voor beroepsopleidingen die in hun voorbestaan worden bedreigd en voor kleinschalige specialistische beroepsgroepen die een tekort aan vakmensen zien ontstaan door vergrijzing en ontgroening. Na het invullen van het contactformulier neemt SOS Vakmanschap contact op voor een adviesgesprek, om problemen in kaart te brengen en te ondersteunen bij het vinden van oplossingen.

 

 

Na de opening ging Van Bijsterveldt in gesprek met Hans Biesheuvel (voorzitter MKB-Nederland) en Jan van Zijl (voorzitter MBO Raad) over het belang van kleinschalig specialistisch vakmanschap voor Nederland.

SOS Vakmanschap
SOS Vakmanschap is een samenwerkingsverband van meer dan 50 organisaties uit bedrijfsleven en onderwijs. Het samenwerkingsverband zet zich in voor behoud en versterking van de kleinschalige specialistische beroepsopleidingen. De MBO Raad is vertegenwoordigd in de begeleidingsgroep als adviseur. SOS Vakmanschap monitort proactief de ontwikkelingen en potentiële knelpunten in het kleinschalig specialistisch onderwijs, zowel vanuit de vraagzijde (de beroepsgroepen) als de aanbodzijde (de onderwijsinstellingen).

Bijlage
Meldpunt SOS Vakmanschap

Meer informatie
www.sosvakmanschap.nl

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>