Verzuimcijfers volgens het CBS

Mensen die in de horeca werkzaam zijn, melden zich het minst vaak ziek. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek die maandag bekend werden. In het tweede kwartaal van dit jaar kwam het ziekteverzuim van werknemers in de horeca uit op 2,5 procent. Het landelijk gemiddelde is 4,1 procent. Hoewel de horeca de ‘gezondste’ bedrijfstak lijkt, nam het verzuim in die branche wel toe. Een jaar geleden stond gemiddeld per dag 2,1 procent van de werknemers te boek als ziek.

 

Meeste verzuim

De bedrijfstakken met het meeste verzuim zijn met 5,1 procent het
openbaar bestuur, het onderwijs en de industrie. Ook in de
gezondheidszorg lag het verzuim met 5,0 procent relatief hoog. Bij
grote bedrijven met 100 of meer werknemers lag het gemiddelde van het
verzuim op 4,8 procent tegenover respectievelijk 1,9 en 3,5 procent
bij kleine en middelgrote bedrijven. De kosten van het ziekteverzuim
stegen in het tweede kwartaal naar 2,6 miljard, tegenover 2,5 miljard
over dezelfde periode vorig jaar.

 

Bron: ANP

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>