Werksfeer: hoe belangrijk is dat eigenlijk? // Advertorial

Onlangs voerde vacaturesite StepStone een onderzoek uit naar de werksfeer in Europese landen. Daaruit bleek dat slechts 21% van de Europese werknemers tevreden is met de werksfeer in hun bedrijf.  Maar liefst 42% van de respondenten noemt de werksfeer in hun bedrijf slecht. Ook Nederlanders zijn over het algemeen ontevreden over hun werksfeer. Maar hoe erg is dat nu eigenlijk? Gaan we door een slechte werksfeer slechter presteren? Of laat het ons Nederlanders koud hoe leuk het op de werkvloer is?

Nee, is het antwoord. Het laat ons zeker niet koud als de werksfeer op het werk slecht is. 33% van de ondervraagden is ontevreden of zelfs teleurgesteld over de slechte werksfeer. Of deze gegevens ons demotiveren om aan de slag te gaan, is niet helemaal duidelijk. Wel blijkt dat een kwart van de Nederlanders zich juist laat motiveren door een goede sfeer op de werkvloer. Blijkbaar hechten we dus wel waarde aan hoe we met collega’s omgaan en hoe leuk het op ons werk is. En dat maakt de resultaten van het onderzoek des te verrassender, aldus Piet Derriks, directeur StepStone. “Vooral omdat uit eerder onderzoek is gebleken dat Nederlanders gepassioneerd zijn door hun werk. Het verbaast mij dat Nederlanders van hun werk houden, maar de werksfeer niet prettig vinden. Blijkbaar heeft dit geen effect op elkaar”.

Wat doe jij voor een goede werksfeer?

Hoe zit dat bij jou? Zet jij je ook met hart en ziel in voor je bedrijf? En doe jij er alles aan om de sfeer binnen jouw organisatie goed te houden? Dan heb je waarschijnlijk te maken met tevreden medewerkers. Kun je wel wat hulp gebruiken bij het tevreden stellen van je personeel? Dan bieden onderstaande tips wellicht uitkomst.

  • Sta open voor een praatje met collega’s. Natuurlijk ben je op je werk om je beroep uit te oefenen. Maar een beetje gezelligheid en een praatje op z’n tijd kunnen geen kwaad! Initieer een bedrijfsuitje. Kom eens van die werkvloer en ontmoet elkaar onder informelere omstandigheden.
  • Kleed je kantoor leuk aan. Niets is saaier dan een kaal kantoor zonder enige leven in de brouwerij. Zorg daarom voor voorwerpen die de boel een beetje opfleuren.
  • Gebruik je passie en creëer daarmee een prettige werksfeer!

Over StepStone

StepStone één van de meest succesvolle vacaturesites in Europa op het moment. Je vindt er onder andere vacatures in Amsterdam, vacatures in Haarlem en vacatures in Eindhoven. Wil je meer weten over StepStone? Neem dan eens een kijkje op hun website of lees het bericht over de werksfeer in Europese landen.

1 Reacties // Reageer

One thought on “Werksfeer: hoe belangrijk is dat eigenlijk?

  1. Geld lenen zonder BKR

    Hoe groter het bedrijf en over hoe meer schijven deze wordt aangestuurd, hoe onpersoonlijker het wordt. Dit heeft in zekere mate zeker invloed op de werksfeer.
    In kleine bedrijven is de werksfeer dan over het algemeen ook beter.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>