Toename juridische stappen bij arbeidsconflicten

Onenigheid over ontslag of arbeidsvoorwaarden; steeds vaker worden deze zaken juridisch uitgevochten. Dat blijkt uit cijfers van Stichting Achmea Rechtsbijstand. De dienstverlener die adviseert op juridisch gebied zag vorig jaar het aantal vragen over arbeidsrecht stijgen naar iets meer dan 41.000, 8 procent meer dan in 2012.

Meer dan de helft van de verzoeken gingen over ontslag (21.000). Daarna volgde de toetsing van arbeidsvoorwaarden (4.700 gevallen) en loonvordering (2.500). De juridisch dienstverlener verwacht dat het aantal vragen over arbeidsrecht in 2014 gelijk blijft.
Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>