Werkgevers mogen tijdelijk gericht 50-plussers en jongeren werven

Om de werkloosheid onder 50-plussers en jongeren tot 27 terug te dringen, mogen werkgevers de komende twee jaar vacatures openstellen speciaal voor deze groepen. Dat meldt de vakbond FNV. De overheid hoopt dat hierdoor meer mensen aan het werk kunnen. Hoewel leeftijdsdiscriminatie in Nederland verboden is, blijkt volgens de FNV uit onderzoeken dat een kwart van de inwoners van Nederland deze wel ervaart. De leeftijdsgerichte vacatures zijn min of meer noodzakelijk om werkgevers te stimuleren ook mensen in deze specifieke leeftijdscategorieën een kans te geven.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>