Flexcontracten nemen komende jaren toe

Flickr Creative Commons

Of dit nou goed nieuws is valt te betwijfelen: bedrijven maken steeds meer gebruik van flexwerkers. Ruim de helft van de bedrijven (53 procent) zegt de komende twee jaar meer flexibele contracten te gaan hanteren. Dat meldt RTL nieuws.

Vaste dienstverbanden worden in de crisis schaarser en schaarser, terwijl een grote meerderheid wel een voorkeur voor deze vorm van zekerheid heeft. Maar in een onzekere arbeidsmarkt is een flexcontract beter dan helemaal geen contract, denken veel mensen. Daarom kiezen werknemers er vaak toch voor.

Mensen met flexcontracten krijgen vaak niet de privileges die mensen met vaste contracten wel hebben, zoals cursus- of scholingsmogelijkheden. Minister Asscher van Sociale Zaken wil het beleid maken om werknemers met flexcontracten meer zekerheid te bieden, en ze te laten doorstromen naar een vaste baan. De vraag is hoe hij dat voor elkaar wil krijgen in een arbeidsmarkt waarin het aanbod groter is dan de vraag, en werkgevers uit financiële overwegingen dit soort beleid naast zich neer kunnen leggen.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>