Meer mensen willen in het buitenland werken

Er is een forse toename van het aantal mensen dat een baan in het buitenland wil, meldt de Telegraaf. Het UWV registreerde in 2011 nog vierduizend mensen die naar het buitenland wilden verhuizen voor werk;  inmiddels zijn het er maar liefst 47.000.

Per maand komen er 1500 mensen bij die hun geluk over de grens willen zoeken. Het overgrote deel betreft werklozen, maar er zitten ook mensen bij die hun baan hier willen verruilen voor een betrekking in een ander land. De toegenomen belangstelling heeft voor deel te maken met de gestegen werkloosheid. In 2011 hadden 270.000 mensen een werkloosheidsuitkering, inmiddels is dat aantal opgelopen tot 438.000. Het lukte vorig jaar slechts vijfhonderd mensen om daadwerkelijk een baan in het buitenland te vinden.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>