De productieve werkende moeder

Mensen die beweren dat vrouwen met kinderen minder productief zijn op het werk, moeten zich even op het achterhoofd krabben. Een interessant artikel in NRC Next prikt deze mythe door.

Onderzoek onder 10.000 economen toont nu aan dat werkende moeders (en vaders) net zo productief of zelfs productiever zijn dan mensen zonder kroost.

Belangrijk is wel dat de kinderen bewust gepland zijn. Bij ongetrouwde economen die onverwacht moeder werden bleek de productiviteit minder groot dan bij de getrouwde vrouwen die een duidelijk plan hadden. De onderzoekers vermoeden dat de vrouwen die hun kinderen plannen, zich eerst richten op het verwerven van een goede positie in het bedrijf. Na de geboorte van het kind zijn ze een korte periode minder productief om dit later weer in te halen. Ze bleken zelfs meer te kunnen doen in minder tijd door efficiënter te werken.

Of werkende moeders in andere sectoren ook even productief zijn, blijft de vraag. Voor het onderzoek is alleen de groep economen onderzocht.

 

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>