Werk maken van je droombaan

Door Floor Drees - We moeten vrij veel van onszelf. Een groot huis, veel vrienden, pienter kroost, een lekker wijf (of, in mijn geval: een fijne knul) en een droombaan. Vooral dat laatste leeft tegenwoordig heel erg… Huub van Zwieten heeft er zelfs zijn werk van gemaakt!

Als droombaan guru helpt hij mensen te formuleren wat hun droombaan is. En dat is dan een baan die perfect aansluit op hun talenten, capaciteiten en wensen. Het is ontzettend inspirerend om te zien tot welke banen deze mensen komen. En dat dat niet de geijkte beroepen zijn waar we vroeger over droomden, als piloot (de jongetjes), actrice (de meisjes) of dierenarts-assistente (ik).

Als mensen mij vragen wat mijn droombaan zou zijn, zou ik antwoorden dat ik dolgraag de personal assistant zou willen zijn van Aaf Brandt Corstius, mijn grote heldin. Een grapje natuurlijk (nee hoor, Aaf, dat wil ik ECHT). Ik denk dat ik al een droombaan heb. Al zou ik wel weer wat meer met vormgeving willen doen. Maar: ik ben nog jong. En ik heb het naar mijn zin.

We vinden ook dat we recht hebben op een droombaan. Gelukkig maar. Als ik mijn vriend confronteer met de vraag wat hij zou doen als een (redelijk betaalde) baan als muzikant niet voor hem was weggelegd, antwoord hij grappend: dan zou ik zwerver worden. Dan, serieuzer: “ik zou een paar dagen in de week lesgeven en kijken of ik van een creatieve hobby mijn beroep kan maken. Denk ik. Maar pas vanaf mijn veertigste.” Hij heeft dus nog 17 jaar om die ‘baan’ binnen te slepen. Sommige zouden dat als een luxe zien. Frank haast zich naar zijn muziekkamer.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>