De leukste koninginnedagfeestjes en activiteiten op een rijtje

Of je het niet leuk vindt of niet: vanacht is het koninginnenach’ en morgen vieren we natuurlijk feest. Of niet natuurlijk, als je er niet zo veel mee hebt. (Dat kan…) Zelf ontvlucht ik net als vorig jaar de oranjegekte. Niet bewust, maar simpelweg omdat het zo uitkomt. Heeeeerlijk weekendje Londen!

Keine anhung?
Voor de feestgangers die hier blijven en nog keine anhung hebben van wat te doen, hieronder een paar last-minute koninginnedag-tipjes. Voor ieder wat wils. Amsterdam? Leueuk. Groningen? Nog leuker (is mijn nederige mening), Rotterdam? Ja, hoor… Doe maar. Lees snel verder en laat je inspireren. Tijd voor ontspanning & een stukje voorpret (als je nog aant werk bent).

Geld verdienen?
Als je op de vrijmarkt gaat staan om geld te verdienen, zul je wellicht wat minder van de sfeer meekrijgen. Aan de andere kant: et is maar net hoe leuk je het zelf maakt natuurlijk! Een tip: als je alcohol nuttigt achter je kraampje (hoorde ik van een collega) doe het dan in een colafles. Je mag nog steeds (officieel) op de meeste plaatsen geen alcohol drinken op straat en het zou ook erg jammer zijn je zuurverdiende centen te zien opgaan aan een boete. Je weet het wel met die pennenlikkers… Voor meer handige tips: hoe geld te verdienen op koninginnedag, klik hier.

Buienradar
Een geniaal idee wat ik daarbij vergeten ben om mee te nemen (ook van een collega trouwens) is bijvoorbeeld het verkopen van poncho’s. Let op: verkoopt natuurlijk alleen als het regent. Dus hou de buienradar in de gaten… 

Sfeer!
De buienradar is natuurlijk ook handig om te weten waar jij je koninginnedag of -nacht het meest droog door kunt brengen. Maar ok, niemand is ooit dood gegaan aan wat nattigheid… Dus wat maakt het ook uit! Als de sfeer er maar in zit. Wil je in de stemming komen, dan zijn de volgende events/ concerten zeker het bezoeken waard:

Wie, wat, waar?

29 april
- Vuurwerk, Sloterplas (Amsterdam)
- De Winkel van Sinkel presenteert het Foute Oranje Feest van 23:00 uur tot 06:00 (Utrecht)
- Radio Veronica’s 80’s & 90’s Hits vanaf 20.00 uur, Domplein (Utrecht)
- KANE, 21.30 uur op de Grote markt (Arnhem)
- Blue Train Blues Band, binnenpodium, Café Wolthoorn & co om 21.30 uur (Groningen)

30 april
- Kindervrijmarkt, Vondelpark (Amsterdam) + vrijmarkten door de heel Amsterdam heen
- 538 podium, Museumplein & SlamFM op Rembrandtplein (Amsterdam) 
- Live entertainment met gratis bitterballen in de beleving a/d Oudegracht (Utrecht) 
- Boris, 20.15 uur op de Grote markt (Arnhem)
- Feestelijke entertainmentshow Grote markt (Groningen)
- Grootste vrijmarkt voor kinderen? Bezoek Kix op het Malieveld (Den Haag)
- Beatrix zien?
Kom naar Apeldoorn en het traditionele defilé bij paleis Het Loo.

Alternatief?
- Zien hoe dorpsbewoners van naburige dorpen elkaar ‘afmaken’ in een zes/zeven/acht/tien-kamp (Aldegea / Kolderwâlde)
- Leker rondhangen op de kermis (Hilversum)
- Kunst- en antiekmarkt (Naarden)
-
Vast al uitverkocht – en je moet ervan houden: op 29 april Jannes in concert, Ahoy (Rotterdam)
- Gek van oude ambachten, zoals klompen maken enzo? Dan moet je op het A-kerkhof (Groningen) zijn

Nog meer leuke dingen! 
Van Venlo, tot Utrecht, tot Amsterdam, Tilburg en Leiden… Leuke feestjes vindt je ook hier en ook hier. Wil je het liefst 24 uur doorfeesten? Dan kun je maar beter goed voorbereid op pad gaan: NL30 komt met een paar goede tips. Om te voorkomen dat je strandt onderweg, kijk op 9292ov.nl voor actuele reisinfo. Volg je de feestelijkheden liever op televisie? De NOS zendt uiteraard weer een live-verslag uit mèt een portret van koningin Juliana. Erg interessant, lijkt mij… Op Medianieuwtjes.nl vind je meer informatie.

Hoe je je koninginnedag ook doorbrengt, in ieder geval: heel veel plezier toegewenst! Mocht je zelf nog tips en ideeën hebben die zeker niet kunnen/ mogen ontbreken, dan kun je hieronder je reactie achterlaten.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>