Netwerken moeilijk? Niet met deze 5 tips ;)

Contact maken, vind ik niet moeilijk, maar waarom netwerken dan wel? Misschien, omdat het zo opgelegd is? Je bent op een event en je ‘moet’ zomaar even iemand aanspreken die je interessant lijkt? Vervolgens ‘moet’ je interessant en leuk uit de hoek komen en ‘moet’ je er het liefst nog een goed contact aan overhouden.
Ahum.

Ik ‘mot’ niks! Toch zijn netwerkevents handig voor je loopbaan. Het is bewezen dat je via-via makkelijker aan een baan komt dan met een ‘doorsnee-sollicitatie’. Je scoort net sneller dat ene gesprek als je iemand kent binnen het bedrijf. Dus toch, netwerken dan maar. Voor iedereen die het even lastig vind als mijn eigen persoontje, 5 handige tips.

1. Probeer zoveel mogelijk alleen naar events te gaan. Als je samen met collega’s of vrienden gaat, heb je toch eerder de neiging om binnen je eigen comfortabele kringetje te blijven en het daar gezellig te maken… Je stapt dus een stuk minder snel op andere mensen af.

2. Iedereen voelt zich net als jij in het begin een beetje ongemakkelijk. Toch zijn ze hier – net als jij – om te netwerken. Met die gedachte in je achterhoofd wordt het al snel gemakkelijker.

3. Hoe meer van dergelijke events je bijwoont, hoe meer mensen je tegenkomt en hoe meer mensen je de volgende keer kent.

4. Als het event zelf ervoor zorgt dat je anderen niet echt beter kunt leren kennen (te druk, te vol programma, teveel ruis), maak dan een afspraak met de interessante mensen om elkaar later eens te ontmoeten, bijvoorbeeld tijdens een lunch.

5. Jezelf aanbieden als vrijwilliger bij de organisatie van een event is een ijsbreker. Niet alleen bij de mensen die het event organiseren, maar ook bij de mensen die er komen.

Bron: thecreativecareer.com

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>