Heel snel, heel succesvol worden in 2010

Door Floor Drees - Vanaf 1 januari (of eigenlijk: al sinds 12 uur, oudejaarsavond) ben ik officieel ondernemer*. En dat is best spannend het nieuwe jaar ingaan! Een nieuwe rol, een nieuwe uitdaging en een nieuwe verantwoordelijkheid: mijn administratie….

Nu weet iedereen die me ook maar een klein beetje kent dat ik een hekel heb aan de administratie doen. Ik ruim er meestal op zondag een uurtje voor in, omdat ik het anders gewoon niet doe. Het is zelfs zo erg, dat ik tegen het plegen van een telefoontje waarmee ik geld terug kan krijgen opzie.

30 december zat ik op mijn beurt te wachten in het grote Kamer van Koophandel gebouw op de Blaak, in Rotterdam. Een dubbelzijdig bedrukt A4tje met dingen-om-over-na-te-denken-voor-je-een-onderneming-start lag voor mij. Hoeveel omzet dacht ik in het eerste jaar te draaien? Hoeveel geld zou ik moeten investeren (mijn laptop is wel aan vervanging toe)? En: had ik wel een website (ik maak geen grapje, dat stond er echt)? Oef, financiële dingen…

De dienstdoende ondernemersadviseur vertelde me dat het 30 december waanzinnig druk was geweest. Ze hadden 300 nieuwe ondernemingen ingeschreven. “Normaal zijn het er tussen de 100 en 150 per dag!” Ze verwachtten hetzelfde voor de laatste dag van het jaar. In het ‘hokje’ naast ons lieten vier gasten van mijn leeftijd hun bedrijfje registreren. Die starten vast niet met een accountant. Dus ik moet gewoon niet zo zeuren. Of gewoon heel snel, heel succescol worden.

Gelukkig nieuwjaar!

* Ik run vanaf heden een eenmanszaakje naast mijn werk voor ikki.nl.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>