Inspiratie: Klassieke businessquotes uit films

 Je hoeft echt geen gesjeesde student te zijn om onderstaande quotes letterlijk op te kunnen dreunen. Immers deze “gouwe ouwe”  en “modern classics” behoren vaak  tot het nationale gedachtegoed. Kende je ze nog niet? Plan dan snel een dvd / digitale film –avondje! Want in het Engels bekken deze uitspraken toch een stuk lekkerder. Ik ben benieuwd wat voor jou nou een all-time classic is!

 

 

Catch me if you can (2002) “Twee muizen vielen in een emmer melk. De ene gaf snel op en verdronk, de andere vocht zo hard terug dat de melk uiteindelijk tot boter stolde en hij zich wist te redden. Amen.’ Frank Abagnale Jr. (Leonardo Di Caprio) wanneer hem wordt gevraagd het gebed te leiden voor het avondeten.
American Gangster (2007) “De luidruchtigste in de kamer is de zwakste in de kamer.’  Frank Lucas (Denzel Washington) tegen zijn neef Huey.

Goodfellas (1990) “En de flikken, ze zetten een heel leger in om Jimmy te stoppen. En wat deed Jimmy? Hij maakte hen ‘partners’.  Henry Hill (Ray Liotta)

Glengarry Glen Ross (1992) “Er is maar één zaak van belang in deze wereld: ze te laten tekenen op de stippellijn’ Blake (Alec Baldwin)

Trading Places (1987) ‘De ene minuut heb je een half miljoen in je zak, de minuut daarop, boem, gaan je kinderen niet langer naar de universiteit en wordt je Bentley in beslag genomen. Volg je me?’ Louis Winthorpe III (Dan Aykroyd) tegen Billy Ray Valentine (Eddie Murphy) 

Scarface (1983) “Onderschat nooit de hebzucht van de andere.’ Frank Lopez (Tony’s Mentor) tegen Tony (Al Pacino)

Cool Runnings (1993) “De voorman werkt harder dan eender wie. Hij komt als eerste aan en gaat als laatste weg. Wanneer zijn vrienden uit zijn gaan drinken, zit hij op zijn kamer foto’s van bochten te bestuderen”. Coach Irv (John Candy) tegen het team.

 Miracle (2004) “Jullie denken dat jullie enkel op talent kunnen winnen? Mijne heren, jullie hebben niet eens genoeg talent om op talent te winnen. “Coach Herb Brooks (Kurt Russell) tegen team USA voor hun ijshockeymatch tegen de Russen

The Godfather (1972) “I’m going to make him an offer he can’t refuse.” Don Corleone (Marlon Brando) tegen Johnny Fontane

Wall Street (1987) “Hebzucht, bij gebrek aan een ander woord, is goed. Hebzucht is juist, hebzucht werkt. Hebzucht verduidelijkt en omvat de essentie van onze evolutie. Hebzucht in al zijn vormen; hebzucht voor het leven, voor geld, voor liefde, voor kennis… heeft de verbetering van het mensdom bepaalt”.Gordon Gekko (Michael Douglas) spreekt zijn aandeelhouders toe.

Bron: Expresse.be

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>