Win ‘Zakelijk twitteren voor beginners’

Zakelijk twitteren voor beginnersWil je graag twitteren, maar vind je het lastig om te weten wat je ermee kunt doen? Waarover tweet je wel of niet en in hoeverre mix je persoonlijk met zakelijk? Deze vragen komen aan de orde in het boek ‘Zakelijk twitteren voor beginners’. Een wetenswaardig boekje met veel praktische handvatten dat je hier op Carriere.blog.nl kunt winnen!

Volgens communicatiedeskundige en twittertrainer Carlijn Postma moeten zakelijke gebruikers nog leren om de juiste toon aan te slaan. “Je moet jezelf blootgeven, en dat is best eng”, meent zij. Volgens haar is het van belang dat je op Twitter niet te onpersoonlijk bezig bent. Dus, met andere woorden: tweet vooral over je vakantie, je nieuwe huis of favoriete televisieprogramma

Volgens Postma slaan veel bedrijven de plank mis als het gaat om twitterende medewerkers. Ze verbieden het of laten hun medewerkers maar doen, wat weer kan leiden tot tweets die slecht zijn voor het imago van de organisatie. Met de juiste richtlijnen kom je ver. Postma: “Medewerkers die open en eerlijk twitteren over hun werk en enthousiast klanten helpen zijn goud waard. Dat kun je als bedrijf bevorderen.”

De managers en ondernemers die Postma heeft getraind zijn erg enthousiast over de mogelijkheden van Twitter. Binnen een paar weken zien ze hun aantal volgers  stijgen.

“Moeilijk is het niet”, benadrukt Postma. In haar nieuwe boek Zakelijk twitteren voor beginners beschrijft Postma de basisbeginselen van Twitter, de zakelijke mogelijkheden en de belangrijkste Twitter-etiquette. “Beginnelingen zijn verbaasd dat ze binnen enkele weken nieuwe persoonlijke contacten leggen via Twitter, ook met nieuwe klanten. Dan zijn ze om.”

Ben jij ook om? Doe dan mee aan de prijsvraag en win dit boek!

Wat is de belangrijkste boodschap van ‘Zakelijk twitteren voor beginners’?
a. dat je over meer tweet dan alleen je zakelijke bezigheden
b. dat twitteren alleen voor zakelijk gebruik is
c. dat je geen persoonlijke informatie moet vermelden op Twitter

Beantwoord de prijsvraag en stuur je antwoord o.v.v. je gegevens voor 31 mei 2010 naar [email protected].

Lees ook het interview met auteur en twittertrainer Carlijn Postma in de Volkskrant.

Check ook es Gratiz.nl voor nog meer gratiz.

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Win ‘Zakelijk twitteren voor beginners’

  1. Pingback: 10 Twitter-tips om een baan te vinden | Carriere

  2. Pingback: Nog meer Twitter-tips om een baan te vinden! | Carriere

  3. Pingback: Winnaars ‘Zakelijk twitteren voor beginners’ | Carriere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>