13 en beroemd blogger

Door Floor DreesEen Anna Wintour-bob, Marc Jacobs goodie bag en een middeltje to-die-for. Maar ja, wat wil je, fashion blogger Tavi Gevinson is pas 13. De piepjonge fashionista krijgt voor elkaar wat vele volwassen niet lukt: front row zitten tijdens de New York Fashion Week…

Op haar weblog omschrijft ze zichzelf als “tiny 13 year old dork that sits inside all day wearing awkward jackets and pretty hats. Scatters black petals on Rei Kawakubo’s doorsteps and serenades her in rap. I have no where near 4 million readers. Rather cynical and cute as a drained rat. In a sewer. Farting. And spitting out guts.”

De modewereld aanbidt het meisje. De ontwerpsters van Rodarte, de Mulleavy zusters, vertelden bijvoorbeeld aan Teen Vogue dat ze fan van haar zijn vanaf het moment dat ze haar eerste modecommentaren onder ogen kregen.  Meteen hebben ze haar een paar op maat gemaakte handgebreide kousen gestuurd. Althans, dat lees ik op nu.nl. Heden ten dage zit Tavi in Japan, waar ze de eregast is van de Comme des Garçons’s party op 27 November in Tokio.

Nu, ligt het aan mij, of zijn we, vergeleken met deze jonge dame, enorme losers? Ik ben tien jaar ouder, maar wat heb ik nou helemaal bereikt? De jongere, koekjesfabriek-generatie haalt ons allemaal drie keer in. En we kunnen ze niet tegenhouden. Het enige dat we kunnen doen is enigzins proberen bij te houden. Dus wat doen jullie hier nog? Ga wat doen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>