Weet hoe je je boodschap moet verpakken

Door Floor Drees - Ik ben een chaotisch figuur. Dat geef ik grif toe. Daardoor vergeet ik ook het een en ander. Of eigenlijk: gewoon best veel. Toch wordt het me (tot nu toe) niet echt kwalijk genomen. Misschien heeft het er iets mee te maken hoe ik het verpak.

En dat bedoel ik vrij letterlijk. In de kelder van de kunstacademie was/is een uitleen-ding. ‘PJ’ (Pieter Jan dus) bestierde deze handel. Ik kwam er bijna dagelijks. Want dan had ik mijn usb-kabeltje thuis laten liggen. Of ik was mijn camera vergeten. Het kwam dikwijls voor dat ik die spulletjes niet op de afgesproken tijd terugbracht. ‘PJ’ keek me dan altijd even semi-streng aan. Toen hij een keer in mijn bijzijn een mede-chaoot vertelde dat hij op de zwarte lijst kwam te staan als hij zo door zou gaan, wilde ik mijn leven beteren.

De volgende dag bracht ik het zoveelste overdatum kabeltje en een tekening voor hem mee. Die tekening heeft 4 jaar in ‘the Rental’ gehangen en for all I know hangt ‘ie er nog steeds. Ik ben nooit op die gevreesde zwarte lijst terecht gekomen.

Wat ik hiermee wil zeggen? Simpel: weet hoe je je boodschap (leuk) moet verpakken. Doe een ‘David Fullarton’ en vertel je baas eerlijk waarom je te laat bent. Omdat je een poesachtig wezen aan tekenen was – voor hem uiteraard. Vertrouw me, je komt met heel wat weg!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>