Wil je sollicitatiesucces? Wiebel met je kont

Niet alleen de eerste, maar ook de laatste indruk is allesbepalend bij een sollicitatiegesprek. De manier waarop jij dus (bij wijze van) je gat laat zien als je wegloopt, kan er al voor zorgen dat je wel of niet aangenomen wordt……

Volgens communicatiedeskundige Julia Goodman draait solliciteren allemaal om die eerste en de laatste minuten van je sollicitatiegesprek. Die stevige handdruk aan het eind, het oogcontact, etc. “Het kan je toekomst bepalen en een enorm verschil maken”, aldus Goodman op Nuzakelijk.nl.

Zelfs het moment dat jij dus al je achterkant laat zien, speelt mee. Dan kun je nog es extra met je lekkere kontje gaan wiebelen natuurlijk, maar of dat helpt? Het is in ieder geval ook lichaamstaal natuurlijk en laat nu juist dat – tezamen met je gezichtsuitdrukkingen – een sollicitatie maken of breken.

Volgens de communicatiedeskundige verliezen mensen in de laatste minuten van een sollicitatiegesprek hun concentratie, doordat ze zo opgelucht zijn dat het voorbij is. “De helft van mijn cliënten wist het gesprek op het laatste moment te verpesten. Het is belangrijk de deal rond te maken.”

Bekend was al dat die eerste indruk plus de non-verbale communicatie zo belangrijk waren, maar die laatste minuten? Dat werd nog niet eerder zo aangetoond. Voor zijn onderzoek bestudeerde Goodman meer dan 1000 opgenomen sollicitatiegesprekken.

Bron: Nuzakelijk.nl

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>