Hoe Twitter kan leiden tot ‘ontslag’

Dat je voorzichtig moet zijn met wat je op je Facebook op Hyves zet, weten we wel.. Maar waarom moeilijk doen als je jezelf ook met slechts 140 karakters of nog minder in de penarie kunt helpen? Een recente twitterboodschap van een bijna-Cisco medewerker bewijst dat je maar een paar tekens nodig hebt om permanente schade toe te brengen aan je CV.

De boodschap die deze bijna aangenomen Cisco medewerker op het net plaatste via Twitter, besloeg zo ongeveer het volgende: “Cisco heeft me zojuist een baan aangeboden! Nu moet ik nog de afweging maken tussen het vette salaris en het doen van werk dat ik haat.” Niet lang na zijn tweet (zoals een berichtje op Twitter ook wel genoemd wordt) kreeg hij antwoord van een jurist, werkzaam bij Cisco. “Wie is de manager die je aan heeft genomen? Ik weet zeker dat ze graag willen horen dat je een hekel hebt aan het werk dat je gaat doen.”

Onherstelbare schade
En of het baanaanbod nu is ingetrokken of niet, dat is nog niet bekend. Wel werd er door andere fervente internetters onherstelbare schade toegebracht aan de reputatie van de bewuste medewerker die twitterde onder de gebruikersnaam “Theconner”. Het baatte niet meer dat hij zijn Twitter account direct op privé zette en alle geplaatste info verwijderde, het was al te laat.

Cisco Fatty
Voor de dag voorbij was, kreeg hij op het net de bijnaam Cisco Fatty toebedeeld en onthulden webfanaten zijn ware identiteit. Ook de verdwenen concent van “Theconner’s” website werd weer boven water gehaald, dankzij Google’s webcache en op de website Ciscofatty.com geplaatst.

Goede les
Zo zie je maar. Zelfs als de mensen bij Cisco nog door al deze zwartmakerij heen prikken, het is een goede les voor een ieder die fervent twitteraar is. Het internet is niet je beste vriend. Dus, ook al heb je af en toe es een moment dat je wellicht een hekel hebt aan je baas, je werk of je collega’s, plaats het niet online. Je (toekomstige) baas weet je heus te vinden. Dus roep online vooral geen dingen die je ook niet rechtstreeks tegen je baas, je moeder of welke ander belangrijk persoon ook in je leven zou zeggen.

Bron: msnbc.com

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Hoe Twitter kan leiden tot ‘ontslag’

  1. Pingback: To tweet or not to tweet - Twitter | Carriere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>