Werk jij om te leven of leef je om te werken?

“Millenniumgeneratie werkt om te leven, leeft niet om te werken” Zo kopt Het Laatste Nieuws deze week. De Belgische krant publiceerde in een artikel de uitkomst van een onderzoek dat communicatiebureau Porter Novelli verrichtte naar het professionele gedrag van de milleniumgeneratie, ofwel generatie Y. Hieruit komt naar voren dat – wat ook bleek uit eerder onderzoek - de millenials vooral goed zijn in multitasken.

Belangrijkste voor de millenials is dat ze het naar hun zin hebben op het werk. Ze willen niet leven om te werken, maar werken om te leven. Iets dat ik persoonlijk – of ik nu tot de generatie behoor of niet – niet meer dan logisch vind.

Alle generaties
Waarom zou je ook leven om te werken? Dit geldt toch voor alle generaties? Hoe leuk het werk ook mag zijn – en hoe ambitieus je ook bent – het leven gaat toch om veel meer dan dat? Als je hierover mee wilt praten, laat dan hieronder je reactie achter.

Millenial vindt onderaan beginnen voor sukkels
Wat mij overigens verbaasd in dit onderzoek is dat Millenials volgens onderzoekers niet onderaan willen beginnen. “Millenials vinden dat onderaan de ladder beginnen voor sukkels is”, aldus Luc Missinne, managing director van Porter Novelli. Achterlijk, zeg ik en bovendien heel verwend. Dat je niet leeft voor puur en alleen je werk, kan ik me voorstellen. Maar hoezo niet onderaan beginnen? Word je daar niet juist door gevormd?

Oortjes
Ben je manager en moet je deze ‘lastige’ en volgens sommigen ‘verwende’ millenials managen? In het rapport staan nog een aantal handige tips opgenomen hoe het beste leiding te geven aan de millenium generatie. Een van deze tips is: erger je nou niet aan die “oortjes van de mp3-speler. Multitasken is hun sterkste kant.”

Bron: Het laatste nieuws (Belga/bf) 

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Werk jij om te leven of leef je om te werken?

 1. Frans

  Nou das geen moeilijke vraag: ik werk om te leven natuurlijk! En dat het dan leuk werk is, is heel mooi meegenomen. :-)

    /   Reply  / 
 2. Pingback: 100 tips: sneller een baan vinden? | Carriere

 3. sander

  het is dat het moet geniet liever dan zon 70uur per week te werken,ben er een beetje zat van al dat betalen en werken de domste dingen kosten geld in het leven!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>