Gevraagd: hbo-v afgestudeerden die kunnen aftrekken

Een 24-jarige hbo-v studente keek gek op haar neus, toen de verzorgenden met wie zij meeliep een PGB-cliënt seksueel bevredigden op verzoek. Gewoon, alsof het de normaalste zaak van de wereld is dat cliënten dit vragen. De belangenorganisatie van PGB-cliënten Per Saldo, ziet hier dan ook geen probleem in….

“‘Iedere cliënt is vrij om te vragen wat hij of zij wil. En iedere zorgverlener is vrij om daar al dan niet op in te gaan”, zegt een woordvoerster van Per Saldo in het Eindhovens Dagblad. Ahum.

Excuses moi? Een thuiszorgmedewerker als verijdelde prostituee? Waar gaat dat heen? Een zorgmedewerker heeft zijn/haar verantwoording, maar een cliënt (tenzij dement of anderszins verward natuurlijk) heeft ook zijn/haar verantwoording. Sinds wanneer zou dit tot het takenpakket behoren van een thuiszorgmedewerker?

En die vrijheid, het is leuk en aardig allemaal, maar Per Saldo moet toch per saldo beter weten. “Dit soort handelingen hoort niet tot het takenpakket van verzorgenden en verpleegkundigen. Zij horen deze vraag ook niet te krijgen”, meent ook Michiel van Erp, teamleider belangenbehartiging bij vakbond NU’91. Inderdaad. Vreemde reactie van de belangenorganistie die het gedrag van haar cliënten hiermee alleen maar aanmoedigt…

Dat deze (vaak oudere) mensen ook seksuele gedachten hebben, is normaal. En ook zou een zorgmedewerker in de eerste plaats beter moeten weten dan hierop in te gaan. Aan de andere kant. Het verdient al ruk in de thuiszorg. Zouden ze dit dan doen voor een financieel extraatje?

Bron: Nursing.nl

1 Reacties // Reageer

One thought on “Gevraagd: hbo-v afgestudeerden die kunnen aftrekken

  1. Pingback: Troostseks leidt tot ontslag | Carriere

  2. Pingback: Seksverzoekjes, het zou verboden moeten worden… | Carriere

  3. zwart

    wat in de genen zit krijg je er niet uit !

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>