Limburgers moeten werk zoeken over de grens

Bron: niekverlaan, pixabay.com

De Limburgse provinciebestuurder Twan Beurskens (VVD) vindt dat werkzoekende Limburgers werk moeten zoeken over de grens. Hij zegt dat de kans groot is dat er over de grens een passende baan beschikbaar is. 

“In Limburg zijn veel banen in bijvoorbeeld de dienstverlening verdwenen, maar over de grens niet”, zegt Beurskens. ”Voor sigaretten, koffie en benzine gaan Nederlanders al jaren de grens over, dat kan ook voor werk”.

De Limburgse werklozen moeten nu binnen een straal van 100km een baan aannemen. Het is volgens de wet niet verplicht om een baan in België of Duitsland te nemen. De Limburgers zoeken daardoor naar een baan in Nederland die veel verder weg ligt, terwijl ze ook gewoon de grens kunnen oversteken.

Aangezien er in België Vlaams gesproken wordt en de gemiddelde Limburger is opgegroeid met Duits, is de taal geen enkel probleem. De VVD’er verwacht geen weerstand van de buurlanden: ”Werkloosheid is nooit goed voor Europa en buitenlandse werknemers maken een bedrijf alleen maar sterker. In Nederland werken ook al veel Duitsers en Belgen.”

Bron: NOS.nl

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>