Geld verdienen op Koninginnedag?

Wedje leggen? 100 procent zeker dat de vrijmarkten dit jaar – nog meer dan andere jaren - overstroomd zullen worden met mensen die wat willen verdienen. Niet voor niets is de populairiteit van het online verhandelen van tweedehands spulletjes enorm toegenomen dit jaar.

Wil jij dus ook wat extra’s verdienen? Dan moet je er als de kippen bij zijn en vooral iets origineels verzinnen. Een paar tips…

Goede plek
Natuurlijk is het van belang dat je een goede plek hebt. Heb je al een populaire spot in gedachten, zorg ervoor dat je er snel bij bent. Liefst al op 29 april – in de middag. Als er bij jullie ook koninginnenacht gevierd wordt – en je gemeente staat het toe - kun je zelfs dan al beginnen met geld verdienen.

Koninginnenacht
Tijdens de koninginnenacht zelf kun je bijvoorbeeld feestartikelen verkopen, zoals breaklights. Ok, je moet durven investeren, maar als het ondernemen je in het bloed zit, deins je niet terug voor een investering van 100 euri. Hiervoor kun je op sommige sites (Google maar es op breaklights, artikelen, etc) al 1000 stuks inkopen (dus ruim 10 cent per stuk). Je verkoopt ze vervolgens voor 0,50 eurocent en bingo. Maak je toch ff 0.40 cent winst per stuk.

Ben je een hardcore ondernemer – zorg dan voor leuke feestartikelen voor ‘s nachts, maar verkoop gewoon ook al de spulletjes die je toch kwijt wilt. Je tweedehands televisie, een oude radio, etc, etc.

Showtime
Als je muziek kunt maken, een gave show ‘weg wilt geven’, kunt dansen of wat dan ook. Laat maar zien. Let op: je verdient er natuurlijk alleen centen mee als je iets goed kunt, maar dat spreekt eigenlijk voor zich. Ook hier geldt: een drukke plek verdient goed…

Hamburgers bakken
Sja, je moet wel de spullen hebben, maar als je iets te snacken kunt verkopen, zoals hamburgers of wellicht zelfs je eigen culinaire hoogstandjes, dan moet je dat zeker doen. Mensen snacken nu eenmaal de hele tijd door tijdens de feestelijkheden. Ook zelfgebakken koekjes of wafels gaan er vaak goed in.

Groot inkopen?
Natuurlijk kun je groot inkopen, om het met winst te verkopen. Het mooie is dat – hetgeen wat je overhoudt – ook verkocht kan worden op braderieën of op het internet. Dus koop niet al te weinig in. Zoek je balans – en kijk ook naar wat je eventueel verkocht hebt in voorgaande jaren. Wat zijn je verwachtingen? In Amsterdam kun je trouwens je overbodige spulletjes (als ze toch niets waard zijn) in speciale zakken achterlaten. Handig als je je troepje niet mee terug naar huis wilt nemen.

Geen investering nodig
Spelletjes doen het ook altijd goed natuurlijk: ring werpen, muntje in een emmer met water in de ring laten belanden, etcetera. Hiervoor hoef je niet te investeren en het geld is snel verdiend. Tenslotte – en hiervoor zul je wel een kleine investering moeten doen – kun je er bijvoorbeeld voor kiezen kindertjes te schminken of zelfs (als je dat kunt) tekeningen te maken van mensen. Altijd leuk!

Marketingacties en reclame
Wanneer je als fitnessschool of zaak in sportkleding- en apparaten, je doelgroep wilt vergroten, is een vrijmarkt de ideale gelegenheid om acties te voeren. Geef voorbijbangers gratis de mogelijkheid om hun ‘echte leeftijd’ te ontdekken, meet hun BMI, laat ze wegen, meet hun bloeddruk. Vervolgens geef je ze natuurlijk een flyer met een aanbod dat ze niet kunnen weigeren. Of een kortingsbon voor jouw sportzaak… Reken maar dat je goed zaken kunt doen.

Plasje plegen?
Wat mij ook een geweldige manier lijkt om geld te verdienen is mensen gewoon (als je tegen de vrijmarkt aan woont) bij jou naar het toilet laten gaan. Je vraagt gewoon 0,50 cent per keer… en je loopt vanzelf binnen. Zeker voor de dames een uitkomst, aangezien er altijd wel problemen zijn om een vrij toilet te vinden. Het is ook maar net wat je kunt en wilt tolereren natuurlijk, maar het lijkt mij best wel een goudmijntje.

Zo. Ik ben uitgepoept. De ideeën zijn op… Alhoewel er waarschijnlijk nog genoeg tips te geven zijn. Heb je zelf nog goede ideeën en tips? Laat dan hieronder je reactie achter.

15 Reacties // Reageer

15 thoughts on “Geld verdienen op Koninginnedag?

 1. Danny

  Prima dag om spullen een tweede of derde leven te geven. Ook worden kinderen van deze dag zeer creatief en kunnen voor 30 april zelf alles verzinnen om geld te verdienen. Jongeren ga langs de deuren en vraag om oude spullen, die mensen toch willen weggooien! Voor andere zijn deze misschien heel wat waard! Maak er een mooie dag van Succes! Danny

    /   Reply  / 
 2. Robbert

  Koninginnedag is inderdaad een goede kans om lekker snel en makkelijk en misschien ook wel veel geld te verdienen. Er zijn genoeg mogelijkheden dus pak je kans! Heb je een eigen business? Deel dan flyers uit en geef mensen een klein cadeautje of zo.. Stel nu nog snel even een plan op en houd de parkeerplaatsen voor de deur ruim van te voren vrij… Zorg voor genoeg drinken, jassen, regenkleding en vooral voor genoeg wisselgeld. Ik wens iedereen heel veel succes, laten we er een leuke dag van maken!

    /   Reply  / 
 3. Pingback: De leukste koninginnedagfeestjes en activiteiten op een rijtje | Carriere

 4. Rob

  Jammer dat ik deze tips nu pas lees. Zijn zeker bruikbaar. Eens kijken of ik volgendjaar iets kan ondernemen of eventueel op andere dagen waar dit zou kunnen. Beetje bijverdiensten is nooit verkeerd natuurlijk. Lekker gezellig met hoop mensen buiten en nog wat aan overhouden ook dan.

    /   Reply  / 
 5. Forum geld verdienen

  Hoeveel geld hebben jullie verdient met Koninginnedag? Was mooi weer!

    /   Reply  / 
 6. alice

  de volgende koninginnedag komt er alweer bijna aan! Yes yes yes!

    /   Reply  / 
 7. daniel

  ik vind het echt geweldige tips maar heeft iemand nog tips voor voorbereiding?

    /   Reply  / 
 8. Pieter

  Je kan heel goed verdienen met bijvoorbeeld koffie & koekjes verkopen, je vraagt 1 euro per bekertje, je koopt gewoon van die plastic bekertjes en lepeltjes. Dan vul je thuis een grote thermoskan vol koffie en verdienen maar!

  Je kunt ook koekjes/ snoepjes verkopen, dat verdient ook goed.

  Maar het origineelstje is natuurlijk complimentjes verkopen, maak een bord met bijv. 1 compliment 50 cent en 2 voor 1 euro.
  Dan doe je dat bord op je buik en gaat gewoon rondlopen, verdienen maar!

    /   Reply  / 
 9. Sieneke

  Ik ga deze koninginnedag kinderen schminken!
  Heeft iemand nog tips voor mij?

    /   Reply  / 
 10. Pingback: Hoe word je rijk op Koninginnedag? | Carriere

 11. Maud

  Laat mensen zich vekleden en zet ze op de foto als je een printfototoestel heb altijd handing anders laat je mensen hun email opschijven en stuur je ze op! Maud

    /   Reply  / 
 12. lisa

  je kan ook ranja en muffins verkopen, en voor erbij een grabbelton, nagels doen, schminken!
  allemaal leuke ideetjes!
  ik heb er echt zin in hoor!
  ik ga met 2 vriendinnen van mij!!
  Xx lisa

    /   Reply  / 
 13. laura

  je kan natuurlijk ook tekeningen verkopen

    /   Reply  / 
 14. annemijn

  Hooii,,

  samen ga ik met twee vriendinnen;Zoë en Charlotte, op de markt staan. ik heb er zo’n zin in! nog een idee voor een spel; aardappelrace, paar aardappels in een emmer en dan wie zo snel mogelijk de aardappels met een lepel naar de overkant krijgt heeft gewonnen! en messchien nog koekjes bakken?

  kuskus Annemijn

    /   Reply  / 
 15. Nina

  het is ook super leuk om een pot vol knikkers of iets anders te doen en dat ze een briefje kunnen invullen hoeveel knikkers er in zitten en dat ze hun email adres erbij zetten dat je degene kan emailen wie er het dicht bij zit.
  En ze kunnen dat meedoen voor 0,50 cent. Alleen moet nog ff bedenken wat het prijsje moet zijn. Gewoon iets leuks bij de action ofzo??

    /   Reply  / 
 16. leuk!!

  je kan ook een bierkratje neerzetten, met groot bord ernaast: ga met je ogen dicht op dit kratje staan, per minuut krijg je 1 euro. als er dan een kandidaat is betaald die 50 cent. het is super lastig, probeer maar zelf uit!!! nu maar hopen dat er geen professionele turnmeisjes komen

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>