Manager verdoet de helft van zakenreis met wachten

De Europese manager besteed tijdens zijn/ haar zakentrip slechts 55 procent van de tijd effectief. De andere helft van de tijd verdoen managers met wachten, wachten en nog eens wachten. Of er nu gewacht wordt op een aansluitende vlucht of op de volgende vergadering, volgens Europese bedrijven lopen de kosten voor zakelijke reizen zo ongeveer de spuigaten uit. Dit blijkt uit een onderzoek in opdracht van Easynet Global Services. Waarom bedrijven – ondanks dat de kosten ze eigenlijk te hoog oplopen – zakenreizen blijven ondernemen? Lees verder.

Persoonlijke relaties. Dat is de belangrijkste reden voor zakenreizigers om toch maar weer op het vliegtuig te stappen en op zakenreis te gaan. Een groot aantal respondenten denkt dat een combinatie van werkelijke en virtuele vergadering een goede oplossing zou zijn. 60% van de deelnemers aan het onderzoek, genaamd ‘Face to Phase: The Converge of business travel and virtual meetings’, meent dat het houden van videoconferenties zeker een besparing kan opleveren op de reiskosten. Ruim de helft van de Europese bedrijven schat de kostenbesparing die hieruit zou voortkomen in op 20 procent van het reisbudget.  Vooral de Italiaanse, Spaanse, Duitse en Zwitserse managers zijn positief: een derde van hen is van mening dat de reiskosten verlaagd kunnen worden met videoconferencing.

Bron: Express.be

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>