Oudste model ter wereld, maar toch een succesvolle carrière

Current.com

Daphne Selfe - Bron: Current.com

Wie zegt dat als je een carrière als model ambieert, je per sé jong moet zijn? 

Voor Daphne Selfe, een Brits model, brachten haar grijze haren haar niet alleen wijsheid, maar vooral ook meer opdrachten. De vrouw is met haar 80 jaar het oudste model van Groot-Britannië. Al bijna 60 jaar zit ze in het vak - en juist de laatste tijd, zo geeft ze zelf aan - stromen de opdrachten binnen. Vooral bij de grotere merken als Dolce & Gabana en de topmodebladen, zoals Vogue en Marie Claire, is Selfe een geliefd model.

Daphne Selfe meent dat ze het aan haar dikke haardos te danken heeft dat ze nu nog zo populair is. Ook zegt ze dat gezond leven en eten haar lichamelijk en geestelijk in shape hebben gehouden. Ondanks dat ze niet tot de dunsten behoort, is ze zeker super slank. Selfe vindt het ook maar niks, al die uitgemergelde modellen. “Het is ongezond”, zegt ze. Het 80-jarige model begon haar carrière in 1950, maar is nog lang niet van plan om met pensioen te gaan. “Zolang ze me vragen, ga ik ermee door.”

Bron: Telegraph.co.uk

1 Reacties // Reageer

One thought on “Oudste model ter wereld, maar toch een succesvolle carrière

  1. Fenneke

    poehee met 80 jaar en dan nog dat werk grappig!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>