Aantal strippende vrouwen neemt toe – Van jobless naar topless

Met de stijgende werkloosheid gaan steeds meer vrouwen (noodgedwongen) in bars en stripclubs, voor magazines of in pornofilms uit de kleren. Werkgevers door de gehele entertainment industrie in Amerika beweren aanwijsbaar meer sollicitaties te krijgen dan voorheen.

Job Fair voor strippers
Een stripclub in Rhode Island, waar de werkloosheid momenteel rond 10.3 procent ligt, sprong handig op deze ontwikkeling in. Om de 35 vacatures – van strippers, tot managers en aantrekkelijke serveersters te vullen – organiseerde deze club afgelopen zaterdag een heuse Job Fair. Meer dan 150 mensen
kwamen opdagen en toonden hun interesse.

85 reacties op een vacature
Veel van de vrouwen die een dergelijke keuze maken, zijn hoog opgeleid en werkten voorheen veelal zelfs op managementniveau. “Je ziet een hoop mooie vrouwen voorbij komen die zoveel meer kunnen doen”, zegt Gus Poulos, general manager van een club in New York. Hij geeft aan in een dag tijd alleen al 85 reacties te hebben gekregen op één vacature.

Toespraak
De overgang naar het nachtclubleven is (begrijpelijk) niet altijd even soepel. Zo moeten de vrouwen leren dansen op hoge naaldhakken en leren omgaan met vervelende klanten. “Het is alsof je een toespraak geeft, maar in plaats van dat jij je daarbij voorstelt dat iedereeen naakt is, ben jij zelf degene die naakt is”, aldus een van de strippers.

Niet veilig
Ondanks de toename van strippers, geven analisten aan dat ook de entertainment industrie niet veilig is voor de recessie. “In alle segmenten, inclusief de erotische filmindustrie, stripclubs en seksmagazine is de winst gedaald met 30 procent”, zo zegt Paul Fishbein, eigenaar van AVN Media Network, een adult entertainment bedrijf. “In het verleden gaven mensen aan dat deze industrie recessie-proof is, maar ik zie dat niet zo. Het is eerder een recessie-resistante industrie”, aldus Eric Wold, directeur van Merricam Curhan Ford, consultancy en onderzoeksbedrijf voor financiële services.

Bron: msnbc.com

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Aantal strippende vrouwen neemt toe – Van jobless naar topless

  1. Pingback: Strippers en stiletto’s, een gevaarlijke combinatie | Carriere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>