Internationale dag tegen pesten op het werk

Nederland doet dit jaar voor het eerst mee met de Ban Bullying at Work Day op 7 november. Deze internationale dag is in het leven geroepen om pesten op het werk onder de aandacht te brengen.

Op de werkvloer krijgen werknemers te maken met allerlei vormen van ongewenst gedrag, zoals pesten, agressie, geweld en seksuele intimidatie. Zogenaamd onschuldige grappen die regelmatig terugkomen kunnen op termijn leiden tot ziekteverzuim, een burn-out of zelfs zelfmoord.

De Arbowet en de Algemene Wet Gelijke Behandeling verplichten werkgevers dergelijke ‘ongewenste’ omgangsvormen tegen te gaan, door actief preventiebeleid, waarbij scholing onmisbaar is. Om aandacht voor het probleem te genereren organiseert het zogeheten Mobbing Expert Platform (MEP) op 7 november een landelijk congres (H)erkennen van psychisch geweld op het werk.

Bron: Arboplus.nl

www.sangrea.net
Bron cartoon: http://www.sangrea.net/free-cartoons/

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>