Met hyven geld verdienen voor de baas

Werknemers die zich tijdens kantooruren veel bezighouden met netwerksites als Hyves, Linkedin, Facebook en MySpace verdienen geld voor hun werkgever. Dat blijkt uit een onderzoek van een Britse denktank bij diverse bedrijven.

cac.ophony.org
"Werkgevers zouden meer gebruik moeten maken van het netwerk van hun werknemers", aldus Peter Bradwell van denktank Demos in een interview met persbureau Reuters. De onderzoeker adviseert bedrijven naast een intern platform voor informatie-uitwisseling ook te kijken naar populaire websites waar veel mensen met elkaar netwerken. "Netwerksites kunnen bruikbaar zijn om werknemers productiever te maken en meer democratisch te leren werken."

Achterhaald
"Sociaal netwerken heeft vandaag de dag grote overeenkomsten met professionele communicatie", meent Bradwell. "Het oude model waarin de manager volledige controle heeft op de mensen onder zich is erg achterhaald. Uit ons onderzoek blijkt dat werknemers die meer vrijheid hebben hun taken juist beter uitoefenen."

Blokkeren onverstandig
Bradwell vindt de beslissing van veel bedrijven om sites als Facebook en Youtube te blokkeren onverstandig. "Het is beter om er een tijdslot opzetten. In de praktijk heb je daar als werkgever meer aan." Essentieel Het bedrijf Orange Business, dat dit onderzoek mede mogelijk maakte, voert deze theorie zelfs nog verder door. "Voor bedrijven die in zwaar weer zitten kan het gebruik van deze sites van groot belang zijn. Door werknemers de juiste privileges te geven kan zo'n onderneming juist uit het dal geraken."

Bron: Reuters.com

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>