Bedrijven reageren traag op sollicitanten

ballarat.edu.auSollicitanten moeten vaak te lang wachten op een reactie na hun sollicitatie. Werkgevers laten het wat dat betreft niet alleen afweten, ze komen ook beloofde reactietermijnen niet na. Dit blijkt uit een onderzoek van Digitaal-Werven, dat bij meer dan 350 bedrijven en organisaties heeft gesolliciteerd om de kwaliteit van de respons te meten.

Bijna de helft van deze 350 bedrijven reageerde niet binnen één werkweek op een sollicitatie. 35 procent van deze groep doet er zelfs meer dan twee weken over. Bas van de Haterd raadt bedrijven aan om sneller te zijn: “Een sollicitant zal meestal niet bij slechts één bedrijf solliciteren, daarom is de reactiesnelheid van bedrijven van steeds groter belang. Ook is het voor veel jongeren een teken van respect.”

Digitaal-Werven onderzoekt jaarlijks bedrijven en organisaties op hun digitale sollicitatie-kunde en ervaring. “Vorig jaar was het nog slechter gesteld”, aldus Bas van de Haterd. “Toen reageerde 50% van de onderzochte groep zelfs in zijn geheel niet.”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>