Zelfstandige profiteert van economische dip

pro.corbis.comZelfstandigen zonder personeel lachen om de economische malaise. Ze krijgen meer opdrachten dan ooit, zo meldt De Pers op maandag. Werkgevers huren door de financiële crisis liever een zelfstandige in dan dat ze een werknemer moeten aannemen.

De ontwikkelingen bij zzp’ers worden volgens De Pers met spanning gevolgd door organisaties die hun belangen vertegen-woordigen,arbeidsmarktdeskundigen en politici: Het is voor het eerst in de geschiedenis dat Nederland in een recessie dreigt te belanden met een recordaantal van ruim een miljoen mensen die hun brood verdienen als zelfstandige. Als zij massaal werkloos raken, heeft dat grote gevolgen. ‘Ze hebben geen vangnet zoals een WW-uitkering’, zegt Johan Marrink van ZZP Nederland.

Volgens Directeur Hans Cremer van Associates, dienstverlener voor hoogopgeleide ZZP'ers, is het zelfs juist nu een goed moment om voor jezelf te beginnen. In Trouw zegt hij te verwachten dat er de komende drie jaar een miljoen hoogopgeleide zzp’ers bijkomen.

Bronnen: De Pers, Nuzakelijk, Trouw

Lees ook:
- Boekentip: Handboek Freelancen/ Zelfstandigen 2008/2008
- Zelfstandigen (nog) geen last van de kredietcrisis
- Het kabinet begrijpt ZZP'ers
- Record starters in 2008 zeker verbroken

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Zelfstandige profiteert van economische dip

  1. Pingback: Starters in beeld | Carriere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>