40% van Britten ziet bedrijfskerstfeest als ideale netwerkplaats

Cartoonstock.com

Er valt weinig te netwerken als iedereen al ontslagen is.

Ruim een derde van de werkenden in Groot-Britannie zien bedrijfsfeesten als de ‘place to be’ om te netwerken, zo blijkt uit een recent onderzoek van Orange. In het huidige economische klimaat zijn mensen uit zelf- en baanbehoud sneller geneigd om bestaande relaties te versterken en nieuwe contacten op te doen. 40% van de deelnemers aan dit onderzoek gelooft dat ze ook het bedrijfskerstfeest op die manier kunnen gebruiken: als een gelegenheid om andere onderdelen van het bedrijf te leren kennen en om te netwerken.

Hoewel de meeste ondervraagden het bedrijfskerstfeest als potentiële gelegenheid zien om hun carrière een boost te geven, doet slechts 4 procent daar actief wat mee. In feite bereidt 70% zich zelfs helemaal niet voor het het feest, wat verassend is daar 45% van de ondervraagden het als twee-na ergste ‘blunder’ beschouwt, wanneer ze – na een paar borrels – hun managers vervelen met onvoorbereide (aangeschoten) prietpraat.

“Minder is soms meer”
Gary Coombes, directeur Business Sales bij Orange UK zegt: “Het kerstfeest is een geweldige plek om je banden met collega’s en zakelijke contacten te onderhouden en aan te halen. Zorg er alleen wel voor dat je je goed voorbereid, want het is belangrijk om te bedenken hoe je je weg door de feestruimte en langs wie baant. Ook al zouden we tijdens de feestdagen het liefst ‘los willen gaan’ het is goed om te bedenken dat, vooral met collega’s in de buurt, minder soms meer kan zijn.”

Bron: itnews.it – PR Newswire Europe

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>