Donner: “Iedereen zal pijn voelen”

Minister Donner

Bron afbeelding: www.cnvpubliekezaak.nl

Als het aan CDA-minister Donner van Sociale Zaken ligt, dan gaan we allemaal inleveren op ons loon. Zo verzocht Donner de vakbonden gisteren om bij de CAO-onderhandelingen (vooral) niet om loonstijgingen te vragen.

“Iedereen zal wat pijn moeten voelen”, aldus de Minister. Uiteraard kun je er donder op zeggen dat de pijn het eerst gevoeld wordt bij de modale en beneden-modale inkomens. De heer Donner zelf – en consorten – zullen hier waarschijnlijk geen centje pijn van ondervinden.

Koopkracht
Ondanks dat ze dan wellicht ‘het goede voorbeeld’ geven door zelf ook geen loonstijging te ontvangen, ik vraag me af of loonmatiging of zelfs het bevriezen van lonen het antwoord is. Niet alleen wordt daarmee de koopkracht aangetast en kan het daardoor naar mijn idee juist langer duren voor de economie weer uit het slop getrokken wordt.

Capriolen
Aan de andere kant moeten we er met z’n allen wel voor zorgen dat we nu geen gekke capriolen uithalen op loonsgebied. Zeker voor de wankele bedrijven, zou het goed uitkomen om geen loonsverhoging en inflatiecorrectie te hoeven geven. Voor de werknemers van deze bedrijven mag het dan misschien even door de zure appel heenbijten zijn, het lijkt ook beter dan het alternatief. Immers, wat heb je aan een loonsverhoging als je op straat staat?

Wat vind jij? Laat hieronder je reactie achter.

Bron: Zibb.nl

1 Reacties // Reageer

One thought on “Donner: “Iedereen zal pijn voelen”

  1. Donner incompetent

    “Iedereen zal wat pijn moeten voelen”
    behalve de corrupte ambtenaren, van laag tot hoog niveau, die betrokken waren bij de bouwfraude,
    nog de ministers met hun commissariaten bij de bouwbedrijven.
    Als je alles bij elkaar optelt, heeft dit het Nederlandse volk een schade toegebracht die loopt in de honderden miljarden euro’s.
    Zo was Donner zelf als minister van justitie nauw betrokken bij het vrijplijten van een Haagse corifee, op basis van gammele logika…
    Mijn rechtsgevoel is onherstelbaar beschadigd, omdat niemand werd veroordeeld en omdat Donner gewoon weer minister mag zijn…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>