Bruine lokken moeten ontslag voorkomen

Wil Scarlett Johansson ook serieuzer genomen worden?

Wil Scarlett Johansson ook serieuzer genomen worden?

Meer dan 1/3 van de vrouwen in Groot-Brittannië verandert zichzelf van een blondine in een brunette om serieuzer te worden genomen op de werkvloer. Dit doen zij niet voor niets, want uit onderzoek blijkt dat ruim 60 procent van de mensen ook daadwerkelijk van mening is dat vrouwen met bruine lokken professioneler zijn dan medewerksters met blonde lokken.

Het voorbeeld van beroemdheden Scarlett Johansson en Fergie, die recent hun haarkleur veranderden van goud naar bruin, wordt massaal opgevolgd door vrouwen die in deze recessie hun baan graag willen behouden. Onderzoeker Dan Hadley: “Het is ongelooflijk hoe je haarkleur ervoor kan zorgen dat mensen je volledig anders bekijken.”

Sta-in-de-weg
Een kleine 40 procent van de blondjes gelooft dat haar haarkleur eerder een sta-in-de-weg is geweest bij haar klim op de carrièreladder. Eenzelfde aantal is ervan overtuigd dat zij serieuzer genomen wordt, sinds ze een bruine coupe heeft genomen. Een kwart van de nep-brunettes heeft zelfs promotie gekregen, nadat ze haar lokken bruin kleurde.

Bron: HLN 

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>