Is Twitter schadelijk voor de gezondheid?

Zal Twitter in de toekomst met een waarschuwing moeten komen? Let op, schaadt de emotionele ontwikkeling – en dus ook de gezondheid? Een stel wetenschappers beweert namelijk dat - en dit klinkt logisch - de snelheid waarmee wij, vooral jongeren, nieuws via Twitter tot ons nemen, zal leiden tot verharding en afstomping van onze moraal. Met andere woorden, we worden onverschillig ten aanzien van andermans leed.

Zijn we dat niet al? Althans, in Nederland zijn we aardig individualistisch bezig en is er toch wel ‘enige’ verharding merkbaar. Of kan het dus nog erger?

Morale TomTom
Als we deze wetenschappers moeten geloven wel. Volgens hen gaat het namelijk allemaal veel te snel voor het menselijk brein om het helemaal te kunnen verwerken. Voordat we een nieuwsbericht volledig hebben geconsumeerd, komt het volgende al weer tot ons. Uit onderzoek blijkt dat het zogenaamde ‘morale kompas’ in onze hersenen - laten we zeggen onze ‘morale TomTom’ om maar in hedendaagse termen te blijven - in dat geval vastloopt. Ofwel, het signaal komt niet echt door. Dat heb ik nou ook echt altijd met mijn materiële TomTom overigens…
;-)

Niet volledig
De wetenschappers van de universiteit van Southern California menen: “Als de gebeurtenissen elkaar te snel opvolgen, kun je niet volledig je emoties ervaren en je dus niet verplaatsen in andermans leed, wat weer invloed heeft op je moraal.”

Verder van huis?
Op zich logisch; heel weinig mensen zijn nog in staat om zich echt in de ander te verplaatsen. Het is gewoon moeilijk in dit jachtige leventje, waarin we allemaal maar zo druk, druk zijn. Aan de andere kant hebben we natuurlijk ook nog ons natuurlijke afweermechanisme, dat ons (volgens mij) automatisch beschermt. Er gebeurt immers zoveel naars in de wereld. Als we dat allemaal op onze schouders zouden moeten nemen, zijn we dan niet nog verder van huis?

Tenslotte, om terug te komen op de moraal van dit verhaal. Twitteren, slecht voor de gezonheid? Ik denk van niet, maar ‘alles met mate’. Toch? Behalve genieten. Wat denk jij? Laat hieronder je reactie achter.

Bron: CNN.com

1 Reacties // Reageer

One thought on “Is Twitter schadelijk voor de gezondheid?

  1. Jan-Pieter

    Neeeeuuuuh… Twitter is niet schadelijk. Overmatig gebruik misschien wel… Kan leiden tot een internetverslaving! ;) Gr. Jan-Pieter

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>